Logo

Fyldt kalkunbryst med kartoffelgratin og salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldt kalkunbryst med kartoffelgratin og salat


Inviter familie og venner på dette dejlige fyldte kalkunbryst med fyld af grønsager, frisk smag af salvie og sprød bacon med grønne bønner samt kartofler og en frisk salat


# Ingredienser til fyldt kalkunbryst:

1 kalkunbryst


Brødfars:
3 løg (finthakkede)
50 g smør
2 gulerødder (små tern)
evt. ½ dl vand
5-6 blade frisk salvie (finthakkede) eller 1 tsk tørrede
friskkværnet sort peber
100 g brødkrumme
2 æg (sammenpiskede)
1 spsk hvidvins- eller æbleeddike
10 skiver bacon


Tilbehør: grønne bønner, salat og kartofler eller brød

*


Sådan laver du fyldt kalkunbryst:

Steg løgene klare i smør og steg gulerødderne med et par min.

Tilsæt en anelse vand og kog gulerødderne møre 3-4 min., så vandet næsten er fordampet.

Krydr med salvie og peber.

Tilsæt brødkrumme og lad det opsuge væsken.

Når blandingen er lidt afkølet, tilsættes æg og eddike.


Skær en lomme i kalkunbrystet og kom fyldet i.

Rul sammen og bind evt med bomuldssnor.

Læg kødet på et stykke bagepapir i et ovnfast fad med samlingen nedad.

Læg skiver af bacon hen over kødet.

Steg i en 180 °C varm ovn ca. 1 time, til kernetemperaturen målt med stegetermometer er 80 °C.


Skær kødet i skiver og servér fx med kogte bønner, en frisk salat og kartofler eller brød.




 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.835 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her