Logo

Gammeldags oksesteg langtidsstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg oksetyndsteg med ben og krølfedt
salt, peber
4-5 dl suppe - bouillon eller vand
1 løg
1 porre
 
Sauce:
4 dl stegesky
1 spsk hvedemel til jævning
salt, peber, evt. kulør
 
Gnid stegen med salt og peber.
Læg den på risten over bradepanden med krølfedtsiden opad.
Brun stegen 15 minutter ved 250ºC.
Dæmp varmen til 100-120ºC og hæld suppe, bouillon eller vand og
rensede, delte grønsager ved.
Lad stegen stege 1 ½-2 timer, til et kødtermometer viser 62ºC.
Dryp af og til med skyen.
Tag stegen ud og lad den hvile mens saucen laves.

 
Sauce:
Si skyen fra bradepanden.
Lad den stå lidt og skum fedtet fra.
Bring skyen i kog og jævn den.
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt kulør.

 
Løsn filet og mørbrad på hver side af ribbenene.
Skær kødet i skiver.
Serveres med skysauce, kartofler, glaserede løg, syltede asier og/eller
agurker og grønsager.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 16.393 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her