Logo

Gnocchi med ricotta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gnocchi med ricotta

 

Kartofler kan bruges på utroligt mange måder. Prøv denne italienske version og du finder garanteret en ny favorit.

• En dejlig vegetarisk ret • En passende børneret.

Forberedelse 1 time. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Gnocchi med ricotta

1 kg melede kartofler

salt

4- 5 dl hvedemel

1 fed hvidløg

2 kviste salvie

50 g smør eller margarine + lidt til fadet

2 spsk olie

150 g ricottaost

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl og skræl kartoflerne. Del dem i halve eller fjerdedele.

Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er næsten møre.

Lad dem løbe af. Pres/mos kartoflerne ned i en skål.

 

2 Lad dem svale af.

Drys lidt salt over og bland kartoflerne med melet, så det bliver en glat dej.

Lad dejen hvile 10 min.

 

3 Rul dejen til fingertykke pølser.

Del dem i 3 cm lange stykker.

Tryk dem til, med en gaffel (se Tips & råd).

 

4 Bring letsaltet vand i kog i en gryde.

Læg gnocchierne i det kogende vand.

Lad dem koge til de stiger op til overfladen.

Tag dem op med en hulske. Lad dem dryppe af

 

5 Pil og hak hvidløget.

Pluk salviebladene af kvistene.

Sæt ovnen på 200 °C.

 

6 Smelt fedtstof og olie i en gryde.

Tilsæt salvie og hvidløg. Svits det let.

 

7 Læg gnocchierne i et smurt ovnfast fad.

Fordel salvie, hvidløg og smuldret riccotta over.

Stil i ovnen 5-10 min. Server straks.

 

Tips & råd

 

Bland melet i lidt ad gangen, så dejen bliver jævn og glat.

Mængden af mel afhænger af hvor melede kartoflerne er.

 

Gnocchi med ricotta

Del gnocchierne i 3 cm lange bidder.

Giv dem et mønster ved forsigtigt at trykke til med en gaffel.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 590 = kJ 2478

Kulhydrat 85 g Protein 13 g Fedt 22 g (34%) Fibre 4 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.138 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her