Logo

Græsk kylling med myntesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 hel græsk marineret kylling
 
Kartoffelspid:
650 g små kartofler
1 spsk olivenolie
groft salt
laurbærblade
4 træspid
 
Myntesauce:
2 dl græsk yoghurt 10%
2 ½ spsk finthakket frisk mynte
fintrevet skal af ½ citron
2 tsk honning
1 spsk citronsaft
salt, peber
 
Varm kullene op i en grillstarter.
Stil en foliebakke på nederste rist i en kuglegrill.
Hæld kullene langs siden af grillen og rundt om foliebakken.
Læg grillristen på, kyllingen over foliebakken og læg låg på grillen.
Sørg for at begge spjæld er åbne.
Lad kyllingen stå i 1 time og 15 min eller til den er gennemstegt.
(centrumstemperatur mindst 75ºC).
Rør myntesaucen sammen.
Skrub kartoflerne rene og vend dem i olie og salt.
Stik dem på spid sammen med laurbærblade.
Læg spiddene på grillen, over foliebakken i ca. 25 minutter, under låg.
Parter kyllingen og server kartoffelspiddene med myntesaucen.
 
Tips: Hvis du ikke har en kuglegrill, så del kyllingen i 4-6 stykker.
Læg folie over gløderne eller stil foliebakken på grillen.
Sørg for, der kommer luft til kullene.
Læg kødet på og vend på og vend dem ofte.
Det er meget vigtigt at de gennemsteges
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.281 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?