Logo

Grillede revelsben og salat og enkel dessert med søde jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillede revelsben og salat og enkel dessert med søde jordbær

 

Sæt rigtig sommermad på menuen: grillede revelsben med salat med nye kartofler og en super enkel dessert med søde jordbær.

Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 40 min. (+ tid til optænding af grillen) Marineringstid: mindst et par timer Ikke fryse-egnet. 4 personer.

 

# Grillede revelsben

1 kg revelsben (eller ribsteaks)

 

BBO-sauce:

250 g saftige soltørrede tomater (evt. i olie, afdryppede)

4 fed hvidløg (knuste)

2-3 små stærke chilier (uden kerner)

3 spsk dijonsennep

25 g frisk ingefær (fintrevet)

2 spsk olie

brun farin

evt. lidt vand

lidt olie (til grillristen)

 

Salat:

1 grønt salathoved

500 g kogte, kolde kartofler (skiver)

1 dl mayonnaise

½ citron (saft)

1 bundt dild

salt og friskkværnet peber

*

 

Kog revelsben i letsaltet vand i ca. 30 min. Ribsteaks har kort stegetid og skal ikke koges.

 

Blend ingredienserne til BBO-saucen i en foodprocessor til cremet konsistens.

Tilsæt evt. en anelse vand.

Bland saucen med kødet og lad det gerne marinere i flere timer i køleskab.

 

Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er hvidglødende.

Skrab kullene til side, så de kun dækker halvdelen af grillens bund.

Herved undgås fedtdryp i kullene, flammer og for meget røg.

Pensl grillristen med olie og steg kødet på den del af risten, der ikke er direkte over kullene.

Hold risten hævet over kullene til middel varme og vend kødet hyppigt (i alt 5-10 min., til de er gyldne og varme).

 

Server med salat blandet med kartofler og dressing af mayonnaise, citronsaft og dild.

Smag til med salt og peber.

 

Grillede revelsben og salat og enkel dessert med søde jordbær

Sådan ser rå revelsben ud.

 

Grillede revelsben og salat og enkel dessert med søde jordbær

 

Jordbærdessert

Arbejdstid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer)

 

#

500 g modne jordbær

3 dl piskefløde

1 stang vanilje (kornene)

ca. 50 g flormelis (afhængigt af bærrenes sødme)

ca. 20 marengs-kys

Pynt: evt. citronmelisse

*

 

Skyl jordbærrene, tør dem og skær dem i stykker.

Pisk fløde og vaniljekorn til blødt skum og smag til med sigtet flormelis.

Vend jordbær og groft knuste marengs-kys i cremen lige før servering.

Pynt evt. med citronmelisse og nyd straks.

Grillede revelsben og salat og enkel dessert med søde jordbær

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.671 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her