Logo

Grillet svinemørbrad og stikkelsbærgrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grillet svinemørbrad og stikkelsbærgrød

 

I denne weekend lægger vi gæstemaden på havegrillen. Desserten er en klassisk stikkelsbærgrød, der netop nu kan laves af friske grønne eller røde stikkelsbær.

 

Grillet svinemørbrad med blomkål og pastasalat

Arbejdstid: 1 time (+ tid til optænding af grillen) Marineringstid: mindst 6 timer (og gerne 1 døgn)

Stege/kogetid: 45 min. Kødet er fryse-egnet (4 personer)

 

#

2 svinemørbrad (afpudsede)

2 dl hvidvinseddike

2 spsk groft salt og friskkværnet peber

1 spsk honning

lidt olie

½ blomkålshoved (1 cm tykke skiver)

2 røde snackpeberfrugter (ringe)

2 økologiske citroner (halve)

 

Pastasalat:

350 g fuldkornspasta (fx penne)

½ dl ekstra olie

2 spsk hvidvinseddike

2-3 fed hvidløg (knust)

3-4 spsk grofthakket bredbladet persille

 

Pynt: bredbladet persille

*

 

Læg kødet i en frysepose med en blanding af eddike, salt, peber og honning.

Pres luften ud, bind en knude på posen og læg den i køleskabet i 6-24 timer.

 

Tænd grillen mindst en halv time før brug.

Flammerne skal være væk og kullene grå.

 

Dup kødet tørt med køkkenrulle, pensl med olie og brun det på alle sider på den rygende varme grillrist.

Sæt risten lidt op og steg kødet færdigt i ca. 15 min.

Vend flere gange til passende stegegrad: enten rosa eller gennemstegt.

Brug evt. et stegetermometer: 62-63 °C for rosa, 68-70 °C for gennemstegt.

 

Grill samtidig blomkål og peberfrugt, til de er gyldne og møre og krydr med salt og peber.

Grill de halve citroner i ca. 7 min.

 

Pastasalat: Kog pastaen i letsaltet vand, som angivet på emballagen og hæld den i et dørslag.

Bland en dressing af olie, eddike, hvidløg og persille.

Vend den sammen med pastaen.

 

Server skiver af svinemørbrad med grillet blomkål, peberfrugt, citron og pastasalat.

 

Grillet svinemørbrad og stikkelsbærgrød

 

Stikkelsbærgrød med fløde

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10min. Fryse-egnet (ca. 4 personer)

 

#

750 g stikkelsbær

250 g sukker

3 dl vand

½ dl kartoffelmel

 

Drys: mandler (hakkede)

Tilbehør: piskefløde eller mælk

*

 

Skyl stikkelsbærrene og klip blomster og stilke af.

Læg dem i en gryde med sukker og 2½ dl vand og kog dem møre ca. 10 min.

 

Rør kartoffelmel ud i resten af vandet.

Tag gryden af varmen og rør jævningen i grøden må ikke koge.

Hæld grøden i en skål og drys et tyndt lag sukker på toppen, så grøden ikke trækker skind.

 

Server stikkelsbærgrøden afkølet med fløde eller mælk og drys med hakkede mandler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 328 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillet mørbrad med kartoffelsalatMørbrad er meget velegnet til at lægge på grillen. Men pas på: Kødet bliver tørt, hvis det...
• Mørbradpande sursødMed al sikkerhed kommer denne moderne variant af en klassisk kinesisk mangoret, til at...
• Mørbrad indbagt med brøndkarse og salat var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne. Den...
• Rabarberkage med mandler, ingefær og sauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os