Logo

Gule ærter - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gule ærter - Maries


En af de gode, gammeldags supper, som kan tilberedes på utallige måder, alt efter hvilken del af landet man er fra. Mange steder på Fyn og øerne koger man fx. æbler med de gule ærter. I dag er det ikke nødvendigt at lægge de gule ærter i blød inden kogningen, da man kan købe forbehand­lede ærter.

Til 6 personer

½ kg flækkede (gule) ærter

1 kg letsaltet svinebryst/kogestykke

4-5 gulerødder

½ selleri

3-4 porrer

½ kg kartofler

4 kviste timian

1 stort løg

salt og peber

¾-1 kg medisterpølse

*

 

Kom ærterne i en gryde og hæld så meget vand ved, at de lige er dækkede heraf.

Kom timiankviste ved og lad ærterne koge møre - kogetiden afhæn­ger helt af, hvilken type ærter der bruges - se på emballagen.

Fjern timiankvistene og pisk ærterne godt ud med piskeris eller passer dem gennem en sigte.

Bring imens flæsket i kog med vand, der dækker, skum og tilsæt salt.

Kog kødet i ca. 1 time.

Kom grønsagerne ned til kødet, når der mangler ca. 20 minutter.

Kom medisterpølsen i, når der er 10 minutter tilbage.

Hæld suppen i ærterne til de har en passende konsistens - ikke for tynd.

Kom de delte grønsager i og smag til.

Server kød og medisterpølse til de gule ærter sammen med rugbrød, sen­nep og syltede rødbeder.

 

Tips: Gule ærter kan også koges med en sprængt gås eller and.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.303 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her