Logo

Gullasch på svinekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gullasch på svinekød

 

Hele familien vil elske denne ret; mørt svinekød som har simret længe på komfuret sammen med krydrede grønsager.

• Surkål, som ikke er opvarmet, indeholder aktive mælkesyrebakterier, som beskytter mod mave- og tarminfektioner.

 

Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time og 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Gullasch på svinekød

800 g svinekød med ben

3 løg

1 fed hvidløg

500 g surkål

2 spsk smør eller margarine

salt, peber og sukker

1 tsk kommenfrø

1 spsk paprika

2 tsk tomatpuré

2½ dl oksebouillon

1 dl tør hvidvin

1 rød peberfrugt

evt. 1 dl cremefraiche

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær kødet fra benene og i mundrette tern.

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Pluk kålen fra hinanden med to gafler, så den bliver luftig.

 

2 Smelt fedtstoffet i en stor gryde.

Brun kødet kraftigt og tag det op af gryden.

Læg løg og hvidløg i og steg til løgene er møre.

Tilsæt kålen og krydr med salt, peber, kommen, paprika og et nip sukker.

 

3 Læg kødet i gryden og tilsæt tomatpure, bouillon og vin.

Læg låg på.

Dæmp varmen og lad det simre i ca. 1½ time til kødet er mørt.

 

4 Rens og hak peberfrugten og rør den i gullaschen.

Lad simre yderligere 5 min.

Server med creme fraiche til.

 

Tips & råd

 

Gullasch på svinekød

Kalve- eller oksekød kan også udmærket anvendes til gullasch.

Brun gerne kødet portionsvis, så det bliver ordentligt brunt.

 

Gullasch på svinekød

Varier gullaschen ved at brune bacon sammen med løgene.

Bland kartofler i tern i efter den halve tid og lad dem simre med resten af tiden.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 414 = kJ 1733

Kulhydrat 31 g Protein 27 g Fedt 28 g (52%) Fibre 3 g



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.307 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her