Logo

Hakkebøf på spinat med gul peberfrugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hakkebøf på spinat med gul peberfrugt

 

Peberfrugten stammer oprindeligt fra Sydamerika, men har spredt til de asiatiske og europæiske køkkener. De trafiklys-farvede frugter er milde, saftige og knasende og kan bruges i et væld af retter. Servering til 4 personer. 20 min.

 

# Ingredienser:

800 g kartofler

750 g hakket oksekød 3-7%

2 æg

6 spsk rasp

salt og peber

2 fed hvidløg

25 g smør

500 g spinat, frisk

1 spsk olie

2 gule peberfrugter

*

Sådan gør du

1. Gør kartoflerne i stand og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Det hakkede oksekød æltes med æg, rasp, salt, peber og presset hvidløg.

Kødet formes til hakkebøffer, brunes og gennemsteges i smør på en pande, 5 min. på hver side.

 

3. Skyl spinaten og kom den i en stor gryde med olie og salt.

Lad den varme godt igennem og reducere.

Hæld den, lige forud for anretning, op i en sigte og tryk en del af væden fra.

4. Skær peberfrugterne i tern, undgå det hvide og kernerne.

5. Anret bøfferne med spinat og gul peber og kartofler ved siden af.

 

Energiinfo: Protein 7 g. Kulhydrater 8 g. Fedt 3 g. Energifor./ pers 499 kcal. Fedtenergi 34 %

 

Alternativ

Det hakkede kød æltes med 1 æg, 2 spsk rasp, ½ tsk salt, ¼ tsk peber, ¼ tsk sellerisalt og knust hvidløg.

Kødet formes til hakkebøffer der brunes og brunes 1 min i smør på en pande.

Bøfferne anrettes i et ovnfast fad og panden koges af med piskefløde, som derefter hældes ved bøfferne.

Hver bøf dækkes med en osteskive og herover lægges ½ tomat med den buede side opad.

Igennem tomat, ost og bøf sættes en tandstik, så det holdes fast.

Lige før bøfferne skal serveres sættes de i ovn ved 200 °C i 10-15 min. til osten er smeltet og let gylden, og bøfferne er stegte, som man ønsker det.

_________________________________

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 268 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Orientalsk gryderet med ananasEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Polenta med mexicansk kødsaucePolenta minder i konsistensen om kartoffelmos og smager skønt til kødsauce. Server...
• Tortillas med tex-mex smagVærsågod - lad dig henføres af lækre, ovnbagte tortillas. De er fyldt med kaloriefattigt...
• Æble bonne fammeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os