Peberfrugten stammer oprindeligt fra Sydamerika, men har
spredt til de asiatiske og europæiske køkkener. De trafiklys-farvede frugter er
milde, saftige og knasende og kan bruges i et væld af retter. Servering til 4
personer. 20 min.
# Ingredienser:
800 g kartofler
750 g hakket oksekød 3-7%
2 æg
6 spsk rasp
salt og peber
2 fed hvidløg
25 g smør
500 g spinat, frisk
1 spsk olie
2 gule peberfrugter
*
Sådan gør du
1. Gør kartoflerne i stand og kog dem møre i letsaltet vand.
2. Det hakkede oksekød æltes med æg, rasp, salt, peber og
presset hvidløg.
Kødet formes til hakkebøffer, brunes og gennemsteges i smør
på en pande, 5 min. på hver side.
3. Skyl spinaten og kom den i en stor gryde med olie og
salt.
Lad den varme godt igennem og reducere.
Hæld den, lige forud for anretning, op i en sigte og tryk en
del af væden fra.
4. Skær peberfrugterne i tern, undgå det hvide og kernerne.
5. Anret bøfferne med spinat og gul peber og kartofler ved
siden af.
Energiinfo: Protein 7 g. Kulhydrater 8 g. Fedt 3 g. Energifor./
pers 499 kcal. Fedtenergi 34 %
Alternativ
Det hakkede kød æltes med 1 æg, 2 spsk rasp, ½ tsk salt, ¼ tsk
peber, ¼ tsk sellerisalt og knust hvidløg.
Kødet formes til hakkebøffer der brunes og brunes 1 min i smør
på en pande.
Bøfferne anrettes i et ovnfast fad og panden koges af med
piskefløde, som derefter hældes ved bøfferne.
Hver bøf dækkes med en osteskive og herover lægges ½ tomat
med den buede side opad.
Igennem tomat, ost og bøf sættes en tandstik, så det holdes
fast.
Lige før bøfferne skal serveres sættes de i ovn ved 200 °C i
10-15 min. til osten er smeltet og let gylden, og bøfferne er stegte, som man
ønsker det.
_________________________________