Logo

Hamburgerryg med mos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hamburgerryg med mos

 

Denne herlige kartoffelmos er krydret med ost og hvidløg. Prøv mosen sammen med et stykke saftig stegt hamburgerryg. Let at lave.

• Kartofler indeholder meget fiber. Denne ret giver 5 g fibre pr. portion.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Hamburgerryg med mos:

4 skiver hamburgerryg a 150 g

6 spsk oksebouillon

KARTOFFELMOS:

1 kg melede kartofler

1-2 fed hvidløg

salt og peber

¼ bundt persille

¼ bundt purløg

¼ l letmælk

75 g gorgonzola eller roquefortost

 

* Fremgangsmåde:

1 Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Pil hvidløgsfeddene.

Læg kartofler, hvidløg, salt og peber i en gryde.

Dæk med vand og bring det i kog.

Læg låg på og lad koge ved svag varme i ca. 20 min, eller til kartoflerne er godt møre.

 

2 Læg imens hamburgerkoteletterne på en pande.

Dryp bouillonen over.

Læg låg på og varm koteletterne ved jævn varme til de er gennemvarme.

 

3 Skyl, tør og hak persille og purløg fint.

 

4 Varm mælken ved svag varme og smuldr osten i.

Rør rundt og lad blandingen kun lige blive så varm at osten smelter.

 

5 Hæld vandet fra kartoflerne og mos kartoflerne fint.

Bland mælken med ost i lidt ad gangen og rør mosen godt.

Smag til med salt og peber og rør de hakkede urter i.

Server mosen sammen med hamburgerryggen.

 

Tips & råd

 

Hamburgerryg med mos

Grønskimmelost kan let klumpe sammen ved for stærk varme.

Smuldr osten inden den blandes med mælken og rør konstant under opvarmningen.

 

Hamburgerryg med mos

Råkostsalat: bland blancherede voksbønner med strimlet rødkål, revne gulerødder, 1 hakket løg og 2 spsk olie. Smag til med salt og peber.

 

VARIATION: Kartoffelmosen kan smages til på mange måder.

En anden god variant er at blande med hakket rødløg og bladene fra 3 basilikumkviste.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 513 = kJ 2141

Kulhydrat 43 g Protein 43 g Fedt 19 g (33%) Fibre 5 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Birkesboller Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarsecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Ølstegt svineskank og vingeléSvineskankene får sprød svær og en lækker stegesky, som blandes med kogte linser....
• Tekage, BentesSelvom der kagen hedder en tekage er der ikke te i kagen, men måske hedder den sådan fordi...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os