Du er her:
Forside
> Hel høkogt, røget skinke
Hel høkogt, røget skinke
Print med billeder
Print uden billeder
Tweet
1 stk hel skinke (ca. 9 kg)
ca. 500 g eng-hø ell. "hamster-hø"
ca. 50-100 g blandede grønne krydderurter (merian timian rosmarin
salvie og oregano)
Skinken rund-udbenes for rørknoglen ( lad slagteren hjælpe ).
Sværen ridses groft over hele skinken.
Skinken kommes i en bradepande og steges i ovnen i 1 time ved 225°C.
En stor gryde fyldt halvt op med vand sættes over at koge.
Heri kommes det halve af høet og krydderurterne.
Når vandet koger kommes skinken ned oveni.
Skinken skal nu koge i ca. 1 1/2 -2 timer.
Før servering tages skinken op og den nu bløde svær fjernes.
Skinken er nu klar til tranchering, anrettes med resten af høen på et
skærebrædt.
Tips: Ønsker man derimod sprød svær på skinken, kan man med held
anvende den omvendte fremgangsmåde, (koges først, steges bagefter)
dog bør sværen efter kogningen ridses meget fint.
Denne opskrift kan også anvendes på mindre udskårne skinkestykker,
stege/koge-tiderne ændres tilsvarende.
Forrige: Hel grillet makrel
Næste: Hel kalkun med timian- og appelsinfyld
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.166 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Fiskeruller med svampe
• Pikant kylling i ovn
• Gammeldags kalvebov
• Chokoladekage, verdens bedste
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madABC.dk
Vis alle kommentarer...
Morgenmad
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Dessert
Natmad
Tilbehør
Drikke
Bagværk
Børnemad
Dyremad
Madplan
Grill/båd/camping
Info og leksikon
Fremmede gryder
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Gl. danske retter
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Se flere...
Sæson og højtid...
Fars dag
Halloween
Jul
Mors dag
Mortensaften
Nytår
Pinse
Påske
Se flere...
Specielt for dig...
♥-venlig
Diabetiker
Fedtfattig/slankeret
Veganer
Vegetar
Alt andet godt...
Alkoholtest
Spis ude
Tags
Babymad
Bagværk/boller
Brunch
Brød
Buffet
Camping/trangia
Cupcakes/muffins
Dip/dressing
Fastfood
Festmåltid
Fondue
Gl. danske retter
Grill/Weber
Gryderetter
Grød/mælkeret
Hele menuer
Hundemad
Is/sorbet
Kage/tærte
Kattemad
Lagkage/roulade
Madpakker
Madtærter
Natur-/bålmad
Oste/æggeretter
Pandekage/vafler
Picnic/skovtur
Røgning/saltning
Salat/marinader
Sauce
Skærekage
Smørrebrød/pålæg
Småkage/kiks
Snacks
Stegeso/Römertopf
Sushi
Syltning/saft
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Camilla
Det er noget helt galt her... Forskellen på æggekage og gratin er ikke ost eller rasp, det er de piskede æggehvider til...
john overgaard
Spørger lige lidt dumt, men når der står at min sandkage med chokolade stykker skal bages på 170 g går jeg ud fra det ikke er...
Erik Jensen
glæder mig til at modtage nyhedsbrevet
Josephine
Meget søde boller. Mine endte med at smuldre. Ved ikke, om det skyldes den mængde sukker? Men ellers smager de fint. Lidt henaf...
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter