Logo

Hel kalveculotte BBQ med grillet polenta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hel kalveculotte BBQ med grillet polenta

Brug indirekte grillning

 

1 kalveculotte på ca. 800 g

1 portion BBQ-sauce, se opskrift

½ l vand

salt

2 spsk olivenolie

125 g polentamel

 

Rids kalveculottens fedtkant og fjern senerne.

Læg culotten i halvdelen af BBQ-­saucen i 12 timer i køleskabet.

Kog vandet op med lidt salt og olivenolie.

Tilsæt polentamel og lad det koge under kraftig omrøring i 10 rninutter.

Bred polentaen ud i et oliesmurt fad i 1-2 cm tykkelse og afkøl den.

Grill culotten ved indirekte varme med låg i 2-3 timer.

Prøv at holde temperatu­ren på 70°C ved hjælp af en forstøver med vand og ved at åbne låget lidt engang i mellem.

Pensl kødet med den sidste halvdel af BBQ-saucen under stegningen, så der dannes en skorpe af saucen.

Lad kødet trække ca. 20 minutter - centrumtemperaturen skal være 55°C.

Skær den kolde polenta i mindre stykker og grill dem på begge sider.

Skær culotten i skiver og server med grillet polenta og evt. en grøn salat.

Græsk salat passer godt til denne ret, se opskrift.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.244 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her