Logo

Indbagt svinemørbrad med krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indbagt svinemørbrad med krydderurter

1 stk svinemørbrad

2 plader butterdej

peber og havsalt

Fyld:

100 g flødeost 60+

1 ½ spsk brun sennep

frisk persille

frisk purløg

Pensling: 1 stk æg

Tilbehør: fx Flødekartofler og et godt hjemmebagt brød, se fx. Bondebrød

 

Butterdejsplader tages ud af fryseren, så den er optøet før brug.
Mørbraden brunes på en pande på alle sider og drysses med salt og peber.
Ost, sennep og finthakkede krydderurter efter smag røres sammen.
Skær en ca. 2 cm. dyb rille på langs af mørbraden, og kom urteblandingen heri.
Rul butterdejen ud og smør evt. lidt mere af krydderurteblandingen på dejen inden kødet pakkes ind i dejen.

Pensl med æg og prik 5-6 huller med en gaffel, så dampen kan komme ud.
Bages i ovnen ved 200°C i ca.25 min. til butterdejen er fint lysebrun.

Tips: Der kan bruges andre krydderurter alt efter smag, fx salvie.

Osten kan erstattes med 30+ flødeost, hvis man ønsker at spare på fedtet.

 

Der er ikke dressing til denne ret, med mindre du serverer en grøn salat.

 

Indbagt mørbrad kan ikke fryses, det bliver ikke godt, men du kan stege og tilberede det hele dagen før, sætte det i køleskabet, og så bare pensle og bage retten i ovnen på selve dagen. Så får et bedre resultat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her