Logo

Indonesisk risret med omeletstrimler og grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nosi goreng - har bredt sig over det meste af verden med utallige varianter til følge. Nogle mener, at retten stammer fra Kina, men den har nu altid været forbundet med de hollandske kolonisters rijstafel.
Retten kan fx indeholde omeletstrimler (i denne opskrift er de krydret med chili), grønsager, kød, fisk og forskellige krydderier.

750 g kogte hvide, langkornede ris
7 spsk jordnøddeolie
1 bøf på 375 g af oksetyksteg eller skinkeschnitzel
4 spsk hjemmeristede løg (eller tørrede løgflager - fås i asiatiske butikker)
3 æg
1 tsk tørret, knust chili
½ tsk salt
2 hakkede løg
3-4 pressede eller fintskivede fed hvidløg
1 tsk rejepasta (blachan)
250 g rå tigerrejehaler uden rygskjolde og tarmstrenge
10 cm agurk skåret i tynde strimler
1 skrællet gulerod skåret i fine strimler og derpå blancheret
125 g blancherede friske ærter eller bønner
2 spsk lys sojasauce
4 forårsløg skåret i fine strimler på langs

A. Kog risene 2-3 timer i forvejen.

Opvarm 1 spsk olie i en stegepande og brun kødet på begge sider ved stærk varme - det må ikke gennemsteges.

Lad kødet køle af, skær det i tynde strimler og stil dem til side.

Hvis der bruges tørrede løgflager, skal de sauteres i 1 spsk olie, til de er gyldenbrune og sprøde. Stil dem til side.

B. Pisk med en gaffel æggene sammen med chili og salt.

Kom 1 spsk olie på panden og hæld halvdelen af æggemassen på; tilsæt evt. lidt mere olie og steg den tynde omelet på begge sider, til den er gyldengul. Laven omelet mere af resten af æggemassen.

Rul omeletterne sammen, skær dem i smalle strimler og sæt dem til side.

C. Kom hakkede løg, hvidløg og rejepasta i en foodprocessor og purer blandingen groft.

Opvarm 2 spsk olie i en wok eller dyb sauterpande og sauter løgmassen, til væden er absorberet.

Tilsæt de sidste 2 spsk olie sammen med kødstrimler, rejer, agurk, gulerødder og ærter eller bønner.

Lynsteg det hele i 2 min. og tilsæt de kogte, afkølede ris; rør grundigt i retten og stænk den med sojasauce.

Læg låg på og varm risene igennem; stænk dem evt. med lidt vand, så der dannes damp.

Pynt retten med rå forårsløg og ristede løg og server den varm.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.387 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her