Logo

Jambalaya fattigmands

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Jambalaya fattigmands

 

En af cajunkøkkenets absolutte klassikere. Dette er en typisk "man tager hvad man har ret".

Inviter dine nære og kære.

• Louisiana-køkkenet er en kombination af sydeuropæisk kogekunst, indiansk smagssætning og de amerikanske sydstaters råvarer.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 1 time. 6 Portioner

 

# Råvarer til Jambalaya fattigmands:

200 g røget skinke

200 g røget stærk hvidløgspølse

2 løg

2 stilke blegselleri

1 stor grøn peberfrugt

50 g smør eller margarine

1 spsk creoler-krydderi

1 dåse knuste tomater

1 spsk hvidvinseddike

1 tsk sambal oelek

1 spsk farin

4 laurbærblade

2 fed hvidløg

1 flaske øl

6 dl risengryn

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær skinke og pølse i små tern.

Skyl og hak alle grønsagerne.

 

2 Smelt fedtstoffet på en stor pande.

Hæld halvdelen af grønsagerne på og steg under stadig omrøring i ca. 15 min.

Krydr med lidt creoler-krydderi.

Læg grønsagerne over i en tykbundet gryde som sættes på svag varme.

 

3 Steg skinke og pølse, krydr med lidt creoler-krydderi.

Læg skinke og pølse i gryden.

4 Steg og krydr den sidste portion grønsager.

Hæld dem over i gryden sammen med tomater, vineddike, sambal oelek, farin, laurbærblade, presset hvidløg, øl og 5 dl vand.

 

5 Bring det i kog og lad det simre under låg 15 min.

Hæld risene i og bring i kog.

Tag gryden fra varmen og lad den stå med låget på i ca. 15 min.

Stil gryden tilbage på pladen og kog i 4 min.

Sluk og lad gryden trække under låg 10 min.

 

Tips & råd

 

Jambalaya fattigmands

Creoler-krydderier kan være svære at skaffe. I mange større supermarkeder findes der et sortiment af krydderier som kaldes Santa Maria og som varmt kan anbefales.

 

Du kan også lave dit eget creoler-krydderi: Bland 1¼ dl salt, 2 spsk groftkværnet sort peber, 2 spsk paprika, 2 spsk hvidløgspulver og 2 spsk chilipulver.

Bland godt. Opbevar mørkt i et glas med tætsluttende låg.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 407 = kJ 1709

Kulhydrat 43 g Protein 16 g Fedt 19 g (42%) Fibre 2 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 580 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BlomkålssuppeSelvom suppe måske ikke er typisk for sommeren, så smager blomkålssuppe ikke desto mindre...
• Quenelles med sauce NantuaKender du Lyon kurverne? Det er disse restauranter, der serverer alle de gode...
• Kogt oksekød på engelsk faconEngelsk oksekødsgryde minder meget om den danske, og den er god. Se hvordan du kan gøre...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Æg med stegt skinke og tomaterServer en lækker, sund og mættende morgenmad. Juster opskriften efter din appetit
• Lune æblerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os