Logo

Kåldolmer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hakket kalve- svinekød
1 lille løg
1-2 æggehvider eller 1 æg
1 dl rasp
ca. 1 dl vand eller danskvand
salt, peber
evt. paprika
1 lille hvidkålshoved
ca. 2 ½ dl kålvand
ca. 2 spsk hvedemel
evt. kulør
 
Kødet blandes med finthakket løg, og farsen røres godt med æggehvide eller æg, rasp og vand eller danskvand.
Krydres med salt, peber og evt. paprika.
Den nederste del af kålstokken skæres af.
Hvidkålshovedet koges i letsaltet vand og bladene skæres af, efterhånden som de bliver bløde.
Læg bladene i et dørslag til afdrypning.
Farsen deles i 8 portioner, og om hver portion rulles et kålblad, der
ombindes med bomuldsgarn.
Kåldolmerne brunes i en gryde i lidt olie, krydres med salt og peber og ca. 2 ½ dl kålvand hældes ved.
Småsnurrer (evt. sammen med resten af kålen) i ca. ¾ time, indtil de er
møre.
Skyen smages til, tilsættes lidt kulør, og kan evt. jævnes med lidt hvedemel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.525 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her