Logo

Kåldolmere med agurkesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kåldolmere med agurkesalat

 

Farsen er krydret på kinesisk vis, og kåldolmerne er bagt i ovnen med sojasauce, sesamolie og honning.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge-/bagettd. 35 min.


#

Kåldolmere:

2 fed hvidløg

10 g frisk ingefær

1 frisk rød chili

400 g hakket svinekød

1 tsk salt

1 æg

1 bundt forårsløg

1 gulerod

3 spsk rasp

1 savojkål

 

Sauce:

4 spsk sojasauce

3 spsk sesamolie

2 spsk honning

1 spsk chili-blanding (se fars)

 

Tilbehør:

325 g jasminris

agurkesalat (se TIPS)

*

Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Skræl ingefærren, og hak den fint.

Rens chilien for frø og mellemvægge, og hak den fint.

Bland de tre ting sammen, og tag 1 spsk af blandingen fra til saucen.

 

Rør kødet sejt med salt, og rør ægget i.

Tilsæt fintsnittede forårsløg, groftrevet gulerod og chili-blandingen.

 

Løsn 8-12 hele blade af kål hovedet, og blanchér dem i kogende, letsaltet vand.

Skyl dem i koldt vand, og tør dem.

 

Læg en stor skefuld fars på hvert kål blad, fold siderne op, og rul dem sammen.

Læg dem i et smurt, ovnfast fad.

 

Rør saucen sammen, og hæld den over kålpakkerne.

Sæt fadet i ovnen ved 180 °C i ca. 30 min., og dryp kåldolmerne med væden et par gange undervejs.

Tjek evt. med et stegetermometer, om farsen er gennembagt - den skal være mindst 75 °C.

Server kåldolmerne med kogte ris og sauce.

 

TIPS: Prøv en agurkesalat som tilbehør. Halver en agurk på langs, skrab kernerne ud, og skær agurken i skiver. Vend den sammen med ½ tsk salt, 1 spsk lys vineddike, 1 spsk soyasauve, 1 tsk sukker, 1 tsk sesamolie, og evt lidt chiliflager eller friskhakket chili.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 616 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SommerpostejDenne postej er værtindevenlig. Den skal nemlig forberedes i god tid (1-2 dage før)....
• Frikadeller med fyldDu kan vælge at fylde frikadellerne med gulerods- eller karryfyld. Vi giver også opskrift...
• Skinkekarbonader og rød råkostEn anderledes råkost med ribsgelé og syltede rødbeder giver hverdags-karbonaderne et pift....
• Dessertkage med rabarbermarengs En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!