Logo

Kalkunbryst med gorgonzolasauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
800 g kalkunbryst
1 bundt bredbladet persille
2 spsk olivenolie
2 ½ dl hvidhvin
4 dl hønsebouillon
150 g gorgonzola
1 dl fløde (13 %)
1 ½ tsk majsstivelse eller Maizena hvedemel
salt og peber
kødsnor

Skyl persillen og tør den grundigt.
Tør kødet godt og drys det let med salt og peber.
Skær et snit på langs i kødet og kom halvdelen af persillebladene ind i folden.
Luk kødet om persillen.
Snør kødet på "roastbeef"-facon.
Kom olien i en dyb pande og brun kødet godt på alle sider.
Hæld ½ del hvidvin og 1 dl bouillon ved, så det står ca. 1,5 cm. op om kødet.
Kødet vendes hvert 5. minut under stegningen, og der spædes hele tiden op med vin og bouillon, efterhånden som det koger ind.
Kødet skal stege ialt 35 minutter.
Pak det færdigstegte kød ind i alufolie og dæk med et viskestykke. Smelt osten i stegesaften og rør til en jævn sauce- spæd evt. med lidt bouillon.
Tilsæt fløde og kog saucen jævn.
Jævn evt. med lidt majsstivelse.
Tilsæt 2 spsk finthakket persille, smag til med salt. fjern kødsnoren og servér det tyndtskårene kød med saucen og friskkogt pasta eller evt. salat til.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.300 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?