1 kalkunkølle, ca 1 ½ kilo 
1 bundt persille 
2 dl  vand 
 
Marinade: 
2 tsk  citronpeber 
1 spsk  olie 
1 spsk  soyasauce 
 
Sauce: 
1 lille porre 
1 spsk  olie 
 skyen fra kalkunen 
75 g  hakkede valnøddekerner 
1 dl  hvidvin 
1 dl  cultura 
2 tsk  Maizena 
¼ tsk  salt 
Overlåret fyldes med groft hakket persille og lukkes med kødnåle. Køllen lægges i et ovnfast fad. 
Ingredienserne til marinaden piskes sammen og smøres på køllen. 
Køllen brunes midt i ovnen 15 minutter ved 225ºC. 
Vandet hældes ved, og køllen steger færdig i ca. 90 min. ved 160ºC. 
Mens køllen hviler under et stykke folie, laves saucen: 
Porren skæres i tynde ringe, svitses i olie. 
Skyen kommes i sammen med valnødder og hvidvin. 
Snurrer i ca. 5 minutter. 
Cultura og Maizena piskes sammen og røres i saucen. 
Saucen koges igennem og smages til med salt. 
Kalkunkøllen skæres i skiver og serveres med valnøddesauce, pillekartofler og grøn salat.