Logo

Kalveboller i kørvel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 Personer

Boller:
400 g hakket kalvekød
salt og peber
5 spsk hvedemel
1 æg
ca. 2 dl mælk
1 kg nye kartofler
Grønsagsblanding:
½ kg grønne bønner
½ kg nye gulerødder
1 spsk smør
2 spsk hvedemel + 6 dl kogelage
1 bdt kørvel

Rør hakket kød sejt med salt og peber. Rør hvedemel og æg i og rør derefter mælken i lidt ad gangen. Farsen må gerne hvile 1 time, før bollerne koges.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Form bollerne med en spiseske og kom dem i vandet, som nu ikke må koge for kraftigt. Efter ca. 15 minutter - når kalvebollerne kommer op til overfladen - er de færdige.
Skrab kartofterne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 minutter.

Grønsagsblanding:
Nip enderne af bønnerne. Skrab gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Smelt smør i en gryde, drys hvedemel i og pisk det til en sammenhængende masse. Pisk så kogelagen fra bollerne i. Lad saucen koge igennem nogle minutter.
Tilsæt gulerødderne og et par minutter efter bønnerne, som koger møre ca. 5 minutter.
Tilsæt herefter kalveboller og kørvelblade. Retten må herefter ikke koge. Smag til med salt og peber og server.
--
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.375 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?