Logo

Kalvegryde med ananas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvegryde med ananas

 

Hvorfor ikke prøve noget helt anderledes? Her er en eksotisk variant af en gammel klassiker, hvor ananas og mynte giver en fin smag.

• Den som vil skære ned på kalorierne, kan bruge mindre fløde og i stedet øge mængden af bouillon.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kalvegryde med ananas

600-750 g kalveyderlår

1 lille ananas (750 g)

3 skalotteløg

100 g mandler

2 spsk smør eller margarine

1 tsk salt

¼ tsk sort peber

2½ dl fløde

2½ dl oksebouillon

¼ tsk cayennepeber

¼ tsk stødt koriander

lidt soya, lidt citronsaft

1 spsk friske, strimlede mynteblade

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær det grønne samt en ca. 2 cm tyk skive af ananassen.

Skær skallen af. Fjern "øjnene".

Del frugten i 4 dele på langs og skær stokken ud.

Skær frugtkødet i mundrette bidder.

Pil og hak skalotteløgene.

 

2 Skold og smut mandlerne og skær dem i flager.

Rist dem gyldne på en tør pande.

Tag 1 spsk fra og mal resten på en mandelkværn.

 

3 Afpuds kødet og skær det i 1 cm tykke skiver og striml det derefter.

Opvarm fedtstoffet på en pande og brun kødet kraftigt.

Drys med salt og peber og læg kødet i en gryde. Hold det varmt.

 

4 Brun skalotteløgene i fedtet som er tilbage på panden.

Hæld fløde og bouillon på og kog panden af.

Rør de malede mandler i og smag saucen til med krydderierne, nogle dråber soya og en lille smule citronsaft.

Lad saucen koge ind til den er jævn.

 

5 Bland ananas og kød med saucen og giv det et opkog.

Bland mynten i og hæld gryden i en terrin.

Garner med mynteblade og mandelflager.

 

Tips & råd  

 

Kalvegryde med ananas

Koriander har en sødlig, citrusagtig aroma, som hurtigt ødelægges når den stødes.

Stød derfor koriander lige inden den tilsættes.

 

Kalvegryde med ananas

Mynte smager bedst når den er frisk.

Den er nem at dyrke i potter i vindueskarmen.

Opbevar den kort tid i køleskabet indpakket i folie.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 550 = kJ 2310

Kulhydrat 21 g Protein 40 g Fedt 34 g (56%) Fibre 4 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.099 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her