![Kalvegullasch ungarsk](/images/show_images/2016/4/clip_1460906441862.png)
Sådan smager gullasch fra Ungarn, når den er bedst. Mørt
kalvekød og masser af peberfrugter giver det rette ungarske præg.
• Kalvekød er magert og letfordøjeligt.
• Peberfrugt er en god C-vitaminkilde. Det gælder især den
gule og røde peberfrugt.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time. 4 portioner
# Råvarer til Kalvegullasch ungarsk:
Ungarsk kalvegullasch:
700 g småkød af kalv (inderlår, bryst eller højreb)
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 rød, 1 gul og 1 grøn peberfrugt
2 spsk smør eller olie
2 dl oksebouillon på terning =
(2 dl vand + 1 terning eller 1 spsk fond)
1 tsk kommenfrø
1 tsk stærk paprika
salt og peber
1 bundt purløg
4 spsk cremefraiche
* Fremgangsmåde:
1 Puds kødet fri fra fedt og sener.
Skær derefter kødet i 3 cm store tern.
Pil og halver skalotteløg og hvidløg.
Skær dem i kvarte på langs.
Skyl og udkern peberfrugterne.
Skær i 1 cm brede strimler.
2 Varm fedtstoffet i en gryde.
Brun kødet portionsvis i fedtstoffet ved god varme.
Tag kødet op, når det er brunt.
Hæld skalotteløg og hvidløg sammen med peberfrugterne i det
resterende fedtstof og lad grønsagerne stege med et lille stykke tid.
3 Læg kødet tilbage i gryden sammen med krydderier og
bouillon.
Læg låg på og lad det simre i ca. 45 min, til kødet er mørt
og lækkert.
4 Skyl og dup purløget tørt. Hak det fint.
Rør cremefraichen igennem og dryp den over gullaschen.
Drys med purløg og server gullaschen straks med kogte
kartofler, pasta eller ris.
Tips & råd
![Kalvegullasch ungarsk](/images/show_images/2016/4/clip_1460906441865.png)
Når du afpudser kødet, behøver du ikke skære alt fedtet fra.
Lad lidt sidde på, det giver lidt ekstra smag til retten.
![Kalvegullasch ungarsk](/images/show_images/2016/4/clip_1460906441868.png)
Vil du variere gullaschen, kan du tilsætte 200 g champignon.
Skær champignonerne i skiver og steg dem i lidt olie, læg
dem i gryden, når der mangler ca. 10 min.
PR. PORTION (HØJREB): Energi: Kcal 565 = kJ 2373
Kulhydrat 59 g Protein 35 g Fedt 21 g (33%) Fibre 2 g