Logo

Kalvegullasch ungarsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvegullasch ungarsk

 

Sådan smager gullasch fra Ungarn, når den er bedst. Mørt kalvekød og masser af peberfrugter giver det rette ungarske præg.

• Kalvekød er magert og letfordøjeligt.

• Peberfrugt er en god C-vitaminkilde. Det gælder især den gule og røde peberfrugt.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time. 4 portioner

 

# Råvarer til Kalvegullasch ungarsk:

Ungarsk kalvegullasch:

700 g småkød af kalv (inderlår, bryst eller højreb)

4 skalotteløg

2 fed hvidløg

1 rød, 1 gul og 1 grøn peberfrugt

2 spsk smør eller olie

2 dl oksebouillon på terning =

(2 dl vand + 1 terning eller 1 spsk fond)

1 tsk kommenfrø

1 tsk stærk paprika

salt og peber

1 bundt purløg

4 spsk cremefraiche

 

* Fremgangsmåde:

1 Puds kødet fri fra fedt og sener.

Skær derefter kødet i 3 cm store tern.

Pil og halver skalotteløg og hvidløg.

Skær dem i kvarte på langs.

Skyl og udkern peberfrugterne.

Skær i 1 cm brede strimler.

 

2 Varm fedtstoffet i en gryde.

Brun kødet portionsvis i fedtstoffet ved god varme.

Tag kødet op, når det er brunt.

Hæld skalotteløg og hvidløg sammen med peberfrugterne i det resterende fedtstof og lad grønsagerne stege med et lille stykke tid.

 

3 Læg kødet tilbage i gryden sammen med krydderier og bouillon.

Læg låg på og lad det simre i ca. 45 min, til kødet er mørt og lækkert.

 

4 Skyl og dup purløget tørt. Hak det fint.

Rør cremefraichen igennem og dryp den over gullaschen.

Drys med purløg og server gullaschen straks med kogte kartofler, pasta eller ris.

 

Tips & råd  

 

Kalvegullasch ungarsk

Når du afpudser kødet, behøver du ikke skære alt fedtet fra.

Lad lidt sidde på, det giver lidt ekstra smag til retten.

 

Kalvegullasch ungarsk

Vil du variere gullaschen, kan du tilsætte 200 g champignon.

Skær champignonerne i skiver og steg dem i lidt olie, læg dem i gryden, når der mangler ca. 10 min.

 

PR. PORTION (HØJREB): Energi: Kcal 565 = kJ 2373

Kulhydrat 59 g Protein 35 g Fedt 21 g (33%) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 9.157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?