Logo

Kalveschnitzel Cordon Bleu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kalveschnitzel Cordon Bleu

 

Fyld nogle møre kalveschnitzler med ost og spegeskinke, og steg dem med et tyndt lag sprød rasp.

Luksus du bør prøve.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege-/kogetid: 20 min.

 

#

4 kalveschnitzler

4 skiver spegeskinke

4 skiver ost

1 æg

2 dl rasp

50 g smør

salt og friskkværnet peber

 

Råstegte kartofler:

750 g faste kartofler

25 g smør

2 spsk olie

1 håndfuld persille

 

Tilbehør:

grøn hjertesalat

dampede grønne bønner

evt. frisk kørvel

*

 

Bank kødskiverne med hånd roden eller en kødhammer.

Læg en skive skinke og en skive ost på hver, og fold dem sammen.

Dyp kødpakkerne i sammenpisket æg og derefter i rasp.

 

Varm en pande med smør, og brun kødet på begge sider.

Krydr med salt og peber, og steg videre ved middelvarme i ca. 5 min. på hver side, til osten begynder at smelte.

 

Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.

Steg dem sprøde i smør og olie på begge sider på en stor slip let-pande.

Tag kartoflerne af panden, og steg små buketter persille sprøde i fedtstoffet.

 

Server schnitzlerne med salat, sprøde kartofler, stegt persille og grønne bønner og evt. frisk kørvel.

 

INFO: Cordon Bleu; fra fransk cordon bleu 'blå bånd', oprindelig brugt om ridder af den franske helligåndsorden stiftet 1578, hvis orden var ophængt i et blåt bånd; siden også betegnelse for en fremragende kvindelig kok med tanke på det blå forklædebånd og endelig anvendt om fremragende ting i almindelighed: Fx tynd skive af kalv (eller kylling) foldet omkring en kerne af ost og skinke og derefter paneret og stegt; Très délicieux - essayez vous-même.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Schnitzel med skinke og brøndkarsekartoflerKødet er pakket ind i lufttørret skinke, der giver en dejlig smag og holder kødet saftigt
• Kalveschnitzler med spinatsauceEn rigtig Skipper Skræk-ret, hvor spinaten er forvandlet til en cremet sauce, man bare kan...
• Kalveruller Cordon BleuCordon bleu er en klassiker, der aldrig er til at gå fejl af. Det smager så englene synger...
• Grillet Tortillatærte med pære, æble og marcipanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os