Logo

Karbonader og kartoffelfrikassé med pesto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Karbonader og kartoffelfrikassé med pesto

Karbonader og kartoffelfrikassé med pesto

 

Til alle kartoffelelskere! Smag frikasseen til med pesto og persille og server med en saftig karbonade.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge-/stegetid: ca. 20 min.

 

# Kartoffelfrikassé:

800 g skrællekartofler

¼ knoldselleri

1 løg

2 spsk olie

4 dl vand

5 spsk pesto

1 bundt persille

salt og peber

 

Karbonader:

500 g hakket kalv- og flæsk

2 spsk olie eller smør

*

 

Skræl kartofler og selleri, og skær dem i terninger på 1x1 cm.

Hak løg og svits det i en gryde med olie i 4-5 min.

Vend kartofler og selleri i løgene, svits med i et par min., og tilsæt vand.

Kog op, og skru derefter ned for varmen, og lad retten simre under låg i ca. 15 min.

Rør af og til i gryden.

Tilsæt pesto og hakket persille, når kartofler og selleri er helt møre.

Smag til med salt og peber.

 

Form kødet til 4 hakkebøffer.

Varm en pande med olie, og brun karbonaderne på begge sider.

Skru ned for varmen, og steg karbonaderne i endnu 3-4 min. på hver side, til de er helt gennemstegte.

Krydr med salt og peber.

Server karbonaderne med kartoffelfrikasseen.

 

TIPS: Undgå at karbonaderne bliver tørre og trækker sig sammen under stegningen. Tag kødet ud af pakken, og skær det i det antal karbonader, du skal bruge. Form det firkantede stykke til runde karbonader uden at ælte, så bevarer kødet sin luftighed.

Hvis du vil have dem sprøde udenpå, kan du vende dem i rasp inden stegning.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 293 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kødboller i persillesauceVi har lagt bollerne i en dejlig persillesauce med sukkerærter. Du kan også lave retten...
• Spicy grill frikadeller med smagfuld karry kartoffelsalatFrikadeller behøver ikke at være traditionelle. Prøv disse spicy frikadeller, som skal...
• Krydderkarbonader med marinerede løgKarbonader eller krebinetter? Du kan huske det på, at karbonader er en ren kødfars, mens...
• Rabarberkompot med yoghurttimbaleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os