Logo

Kebab med kornsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kebab med kornsalat

 

Kebab er kød på spid. Her er de lavet med krydret hakket kød.

Arbejdstid: 20 min. (+ optænding af grill) Hviletid: ca. 20 min. Stege/bagetid: 10 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

4 grillspid af træ

400 g hakket okse- eller lammekød

1 tsk kartoffelmel

1 tsk groft salt

2 tsk harissa (eller anden stærk chilisauce)

 

Kornsalat:

2½ dl perlespelt (eller forkogt korn)

½ dl ekstra olie

2 spsk frisk citronsaft

2 håndfulde bredbladet persille (hakket)

1 spsk fintklippet mynte

2 fed hvidløg (knuste)

salt og friskkværnet peber

4-5 tomater (små terninger)

1 agurk (små terninger)

 

Tilbehør: citron i både og evt. brød

*

 

Tænd grillen.

Ælt kødet sammen med kartoffelmel, salt og harissa.

Form fire kødboller, sæt dem på spiddene, og tryk dem lidt flade.

 

Kornsalat: Kog perlespelt i rigeligt, letsaltet vand i ca 20 min, til de er møre, men stadig har lidt bid.

Dryp korn perlerne af i en sigte og lad dem afkøle.

 

Bland olie, citronsaft, persille, mynte og hvidløg, og vend de kogte perler i sammen med tomat og agurk.

Smag til med salt og peber.

 

Pensl kødet med olie og brun det på begge sider på den varme grill.

Sæt grillristen lidt op og steg dem videre i ca. 5 min. på hver side, til de er gennemstegt.

Server kebab-spiddene med kornsalat og citron.

 

TIPS: Du kan også stege kebabspiddene på en grillpande eller under grillen i ovnen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 768 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hakkebøf med röstiVi har piftet en almindelig hakkebøf op med sprøde kartoffelkager. Ælt kødet sammen med...
• Hakkebøf på spinat med peberfrugtHurtig aftensmad på under 20 minutter. Jo, det kan sagtens lade sig gøre. Du får her...
• Hakkebøf med løg og peberfrugterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarber og jordbær bagt, rabarbersorbet og vanillebrûléeKombinationen af rabarber og jordbær er bare godt. Rabarberne er der med deres kraft og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!