Logo

Kokoskylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kylling (ca. 1.3 kg)
200 g frisk kokoskød eller 1 dl kokosmælk
3 røde peberfrugter
1 stort løg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
revet skal af en usprøjtet limefrugt
1 tysk mild paprika
4 spsk chiliketchup
4 spsk lime- eller citronsaft
1 spsk orangemarmelade
1 dl hønsebouillon (hvis man bruger kokosmælk udelades bouillonen)
lidt koriander

Skyl først kyllingen indvendig og udvendig med koldt vand.
Dup den tør, del den i 6 stykker, og gnid stykkerne med salt og peber.
Så river du kokosnødden på råkostjernet, piller løg og hvidløg og skærer løg og peberfrugter i små stykker.
Forvarm derpå ovnen til 200°C.
Varm nu olien op i en stor stegegryde, brun kyllingestykkerne heri på alle sider, og tag dem op igen.
Brun også reven kokosnød, peberfrugter, løg og hvidløg i fedtstoffet.
Så rører du limefrugtskal, lidt salt, paprika, chiliketchup, lime- eller citronsaft samt orangemarmelade sammen med de ristede grønsager. Anbring kødet oven på denne blanding, og tilsæt 3 spiseskefulde bouillon. Læg låget på gryden, og sæt den i den varme ovn.
(Varmluftsovn) 180°C, gasovn trin 3).
Kyllingen skal stege i 30 minutter, mens du lidt efter lidt hælder resten af bouillonen ved.
Tag låget af, og steg videre i endnu 20-30 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og der løber klar saft ud, når man stikker i kødet med en knivspids.
Garner med frisk koriander, og server

Tips: Man behøver ikke at bruge frisk koksskød til denne ret. Men kan bruge kokosmælk fra dåse.
Efter man har stegt kyllingen i 30 minutter, erstatter man bare hønsebouillonen med 1 dl kokosmælk fra dåse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.017 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her