
 
Kylling Danoise (gammeldags grydestegt kylling). Denne ret smager
af sommer! Nye kartofler og hjemmelavet agurkesalat...
Tilberedningstid: 30 minutter. Koge/stegetid: 1 time, 30
minutter. Ikke fryseegnet (1 person)
 
#
50 g gulerod 
bredbladet persille 
1 kylling 
salt og peber 
½ l vand 
5 g bouillonpulver 
100 g kartofler 
 
Agurkesalat: 
100 g agurk 
salt 
1 tsk olie 
æbleeddike 
*
Skræl og skyl gulerod og skær i mindre stykker. 
Skyl og slyng persillen. 
Fyld kyllingen med persille og gulerod og gnid den med salt
og peber. 
Steg den i ovnen i et ovnfast fad med vand og bouillonpulver
ved 165 °C i ca. 1 time. 
Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. 
Sigt skyen over i en gryde, når kyllingen er færdig. 
Kog skyen op og skum fedtet af. 
Skær 170 g kød af kyllingen og spis med skysaucen og de
kogte kartofler til, sammen med en agurkesalat. 
 
Agurkesalat: 
Skyl og skær agurker i skiver. 
Vend dem med lidt salt og lad dem trække 1 times tid. 
Skyl dem så og lad dem derpå marinere med olie og lidt
eddike. 
 
Tips: Brug resten af den stegte kylling til salater og
frokoster nedfrys eventuelt i mindre portioner. Du kan også stege kyllingen
med en masse rodfrugter nedenunder, så får de ekstra smag fra saften af
kyllingen. 
 
Kalorier: 380 kcal. Protein 25 g (27%). Kulhydrat 29 g (28%).
Fedt 19 g (45%). Fibre 5 g. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin