Logo

Kylling citrusgrillet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling citrusgrillet

 

Smagen af sød og stærk honning-sennep går fint til frisk citron- og appelsinsaft. Server de lækre kyllingestykker direkte fra grillen. Festfavorit.

• Marinader lavet på frugtsaft gør kødet mørt og tilsætter smag uden at tilføre fedt.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Citrusgrillet kylling

1 kylling a ca. 1,6 kg

1 fed hvidløg

1 tsk friskkværnet sort peber

MARINADE:

½ dl friskpresset citronsaft

2 spsk honningsennep (se Tips & råd)

2 spsk friskpresset appelsinsaft

½ tsk kinesisk soya

 

* Fremgangsmåde:

1 Tænd for grillen og lad kullene blive næsten hvide, eller sæt ovnens grill til.

Del kyllingen i 8 stykker. Pil og halver hvidløgsfeddet.

 

2 Gnid kyllingestykkerne med hvidløg og drys dem med peber.

 

3 Bland citronsaft, honning-sennep, appelsinsaft og soya i en skål. Bland det godt.

 

4 Pensl kyllingestykkerne med marinaden og læg dem på en rist.

Grill 15 cm fra varmen i 25 min., til stykkerne ikke længere er rosa indeni.

Vend en gang og pensl med marinaden.

Anret på serveringsfad og server stykkerne helt nygrillede.

 

Tips & råd

 

Kylling citrusgrillet

Sennep findes i en masse forskellige varianter og giver meget smag uden at tilføje kalorier. Den franske dijonsennep, som kommer fra Dijon-distriktet, er smagt til med hvidvin og krydderurter.

Engelsk sennep er oftest en blanding af forskellige sennepsfrø, og den er skarp i smagen. Mørk, tysk sennep har en sursød smag.

Svensk sennep er ofte sød og indeholder meget sukker.

Lov din egen honningsennep: bland 1½ spsk dijonsennep og ½ spsk flydende honning i en skål.

 

GENVEJ

Anvend 4 stykker kyllingebryst i stedet for stykker fra en hel kylling. Grill brystet 15 cm fra varmen, til det ikke længere er rosa indeni, 10-15 min. Vend en gang og pensl med den resterende marinade.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 327 = kJ 1373

Kulhydrat 1 g Protein 29 g Fedt 23 g (63%) Fibre 0 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 607 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Birkesboller Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarsecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Limemarineret kyllingespid med edamame-bønnesalatSkøn og lækker opskrift på lime marineret kylling - Prøv den her! Find flere gode...
• CitrontærteEr du også tosset med citrus i desserter – det syrlige og det søde i en perfekt aromatisk...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os