Logo

Kylling helstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling helstegt

 

Ti minutters forberedelse og nogle få ingredienser er alt der skal til. Resultatet bliver gyldne, lækre og frem for alt møre kyllinger.

• Citronsmagen gør, at du evt. kan udelade saltet.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time. 4 Portioner

 

# Råvarer til Helstegt kylling:

2 kyllinger a 700 g

1 citron

½ tsk salt

½ tsk groft kværnet sort peber

2 spsk honning

1 tsk spidskommen

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Løft forsigtigt på skindet over kyllingebrystet.

Del citronen i halve og gnid kyllingerne med citronen.

Drys salt og peber under skindet og gnid resten af saltet og peberet oven på kyllingerne.

Pensl dem med honning og drys med spidskommen.

 

2 Læg kyllingerne med brystet opad i et ovnfast fad.

Stil fadet i ovnen og steg i 1 time.

Vend kyllingerne en gang og dryp dem nu og da med skyen.

Kyllingerne er færdige, når låret afgiver en helt klar saft. Prøv med en gaffel.

 

3 Placer kyllingerne på et skærebræt og tag skindet af, hvis det ønskes.

Del kyllingerne i halve og server straks.

 

Tips & råd

 

Kylling helstegt

Varm honningen i en lille gryde ved svag varme.

Rør rundt til honningen er varm, ca. 2 min.

Så er det lettere at pensle honningen på kyllingen.

 

Kylling helstegt

Spildt honning fjernes lettest ved hjælp af en stegespade eller kniv.

En klud eller køkkenrulle spreder i stedet honningen ud over underlaget.

 

MIKROOVNSTIPS

Gå frem som beskrevet i trin 1. Placer kyllingerne med brystet opad på en rist over et egnet fad. Steg i mikroovnen på højeste effekt ca. 15 min. Dæk evt. kyllingerne med et låg i et egnet materiale (se ovnens instruktionsbog). Vend kyllingerne en gang og dryp dem med sky.

Følg derefter opskriftens trin 3.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 471 = kJ 1978

Kulhydrat 8 g Protein 40 g Fedt 31 g (59%) Fibre 0 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 687 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vildgås stegtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Russisk budding med rom og cognacEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ål - Europæisk ål - infoDen europæiske ål (Anguilla anguilla), også blot kaldet ålen, tilhører gruppen af ålefisk...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Peberrodssauce 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• BlodpandekagerBlodpandekager er en gammel sønderjysk egnsret. Pandekagerne serveres ofte en af de første...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!