Logo

Kylling i asparges 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling i asparges 4

 

På oldemors tid lavede man høns i asparges, og det tog mange timer at koge hønen mør.

Denne opskrift er lavet af kogte kyllingelår, der giver en velsmagende suppe, der er perfekt til sauce.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 1 time. Fryseegnet

 

#

4 hele kyllingelår

2 spsk salt pr. liter kogevand

ca. 250 g suppeurter (fx 1 løg, 1 gulerod og 2 stilke bladselleri)

1 laurbærblad

1 tsk hel sort peber

1 tsk hele korianderfrø

2-3 kviste frisk timian

1-2 bundter hvide asparges (700-800 g)

 

Sauce:

¾ liter suppe fra kyllingelårene

50 g smør

75 g hvedemel

1 dl piskefløde

2 tsk citronsaft

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

purløg

kartofler

grøn salat

*

 

Læg kyllingelårene i en gryde, og hæld koldt vand på, så det dækker.

Bring gryden i kog, og skum urenheder på overfladen væk med en øse.

Tilsæt salt, og skum igen.

Tilsæt suppeurter og krydderier, og kog videre ved svag varme i ca. 40 min, til lårene er møre.

 

Tag kyllingelårene op, og si suppen.

Kog den ind til ¾ liter ved kraftig varme.

 

Træk skindet af kyllingelårene.

Pluk kødet af benene, og del det i mindre stykker.

 

Skræl aspargesene, og knæk de træede ender af.

Kog stykker af asparges i 3-4 min. i suppen.

Tag aspargeserne op med en hulske.

 

Smelt smør i en tykbundet gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring.

Tilsæt gradvist suppen under piskning.

Kog i 5 min., til melsmagen er væk.

Tilsæt fløde, og smag saucen til med salt, peber og evt. citronsaft.

 

Vend kyllingekød og kogte asparges i den varme sauce, og varm det forsigtigt retten igennem.

Servér med fintklippet purløg, kogte kartofler og evt. salat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 282 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cæsar-salat med kyllingHjemmelavede brødcroutoner sætter prikken over i'et i den mættende salat
• HønsesalatHønsesalaten kan også smages til med karry eller paprika og tilsættes andre grønsager som...
• Helstegt kylling med krydderurter og pastasalatKylling bliver ekstra saftig, når den steges hel på ben, og ovnstegt kylling med sprødt...
• Æble-cobbler med blåbærEn cobbler er en amerikansk, ovnbagt dessert med frugt, der helt eller delvist er dækket...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os