Logo

Kylling i asparges 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling i asparges 4

 

På oldemors tid lavede man høns i asparges, og det tog mange timer at koge hønen mør.

Denne opskrift er lavet af kogte kyllingelår, der giver en velsmagende suppe, der er perfekt til sauce.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 1 time. Fryseegnet

 

#

4 hele kyllingelår

2 spsk salt pr. liter kogevand

ca. 250 g suppeurter (fx 1 løg, 1 gulerod og 2 stilke bladselleri)

1 laurbærblad

1 tsk hel sort peber

1 tsk hele korianderfrø

2-3 kviste frisk timian

1-2 bundter hvide asparges (700-800 g)

 

Sauce:

¾ liter suppe fra kyllingelårene

50 g smør

75 g hvedemel

1 dl piskefløde

2 tsk citronsaft

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

purløg

kartofler

grøn salat

*

 

Læg kyllingelårene i en gryde, og hæld koldt vand på, så det dækker.

Bring gryden i kog, og skum urenheder på overfladen væk med en øse.

Tilsæt salt, og skum igen.

Tilsæt suppeurter og krydderier, og kog videre ved svag varme i ca. 40 min, til lårene er møre.

 

Tag kyllingelårene op, og si suppen.

Kog den ind til ¾ liter ved kraftig varme.

 

Træk skindet af kyllingelårene.

Pluk kødet af benene, og del det i mindre stykker.

 

Skræl aspargesene, og knæk de træede ender af.

Kog stykker af asparges i 3-4 min. i suppen.

Tag aspargeserne op med en hulske.

 

Smelt smør i en tykbundet gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring.

Tilsæt gradvist suppen under piskning.

Kog i 5 min., til melsmagen er væk.

Tilsæt fløde, og smag saucen til med salt, peber og evt. citronsaft.

 

Vend kyllingekød og kogte asparges i den varme sauce, og varm det forsigtigt retten igennem.

Servér med fintklippet purløg, kogte kartofler og evt. salat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.788 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her