Logo

Kylling marineret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling marineret

 

Fire enkle ingredienser er alt der skal til, for at få en perfekt sursød marinade. Prøv også marinaden på svinekød til en afveksling. Familiefavorit.

• Kylling indeholder protein. • Friskpresset citron tilsætter C-vitamin.

Forberedelse10 min. + marinering. Tilberedning 20-25 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Marineret kylling:

1 kylling a ca. 1,6 kg

MARINADE:

1 dl kinesisk soya

4 spsk honning

2 spsk friskpresset citronsaft

1 fed hvidløg, hakket

 

* Fremgangsmåde:

1 Del kyllingen i 8 dele.

Bland soya, honning, friskpresset citron og hvidløg godt i en stor skål.

 

2 Læg kyllingen i marinaden.

Dæk skålen med plastfolie og mariner i køleskabet i 30 min.

 

3 Tænd for grillen og dæk en plade med folie.

Tag kyllingen op af marinaden og placer den på folien. Kasser marinaden.

 

4 Grill kyllingen 10 cm fra varmen til den er gennemstegt og kødsaften er helt klar, 20-25 min.

Vend den hvert 5. minut.

Læg kyllingen på et fad og server straks.

 

VARIATION

Du kan sagtens grille kyllingen på havegrillen. Tænd grillen og lad kullene gløde og danne hvid aske. Grill derefter som opskriften foreskriver.

Server gerne på et leje af sprød salat sammen med sukkerærter, vandkastanjer og skivede radiser.

 

Tips & råd

 

Kylling marineret

Det er billigere at købe en hel kylling og dele den, end at købe færdige stykker.

En kylling på 1,6 kg rækker til 4 personer når den serveres med tilbehør.

 

Når kyllingebryst og lår grilles sammen skal du huske at brystet bliver færdigt meget tidligere end lårene. Tag kyllingebrysterne fra varmen når de er færdige, så de ikke steger tørre. Eller læg dem på grillen noget senere end de andre stykker.

Lad resten af kyllingen grille til leddene ikke længere er røde og kødsaften helt klar.

Hvis kyllingen steges i gryde lægges brystet i 10 min. senere end de andre dele.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 209 = kJ 882

Kulhydrat 9 g Protein 30 g Fedt 6 g (26%) Fibre 0 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 543 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mikmuskage - MikkelmuskageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Coq au vin à la BourguignonneRagout af hane med champignon, perleløg og flæsketerninger i rødvinssauce med hvidløg,...
• Farmors idiotsikre bollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Bornholmerhane i karryHer er opskriften på en lækker ret med bornholmerhane i karry. Retten laves blandt andet...
• Pandekager med pærefyld og chokolade - diabetikerIde til lækkert mellemmåltid eller dessert
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!