Logo

Kylling picnic

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling picnic

 

Pak sprød kylling, nybagte scones og frisk salat ud af picnickurven. En helt sikker familiefavorit til skovturen.

• Retten indeholder meget jern og zink. • Cornflakes bidrager med B-vitaminer.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 50 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Picnickylling

1 kylling a 1-1,5 kg

½ dl piskefløde

3 dl cornflakes

½ tsk cayennepeber

SCONES:

3 ½ dl scones-mix

1 dl letmælk

2 tsk frisk timian

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Beklæd en plade med bagepapir.

Fjern skindet på kyllingen og del den i otte stykker.

 

2 Hæld fløden op i en dyb tallerken.

Læg cornflakes og cayennepeber i en anden dyb tallerken.

Knus cornflakesene let og bland godt.

Dyp kyllingen først i fløden og dernæst i cornflakes-blandingen, til de er helt dækkede.

Læg kyllingelårene på pladen og steg i ovnen i 10 min.

 

3 Bland scones-mix, mælk og timian i foodprocessoren til en fast dej.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er 1 cm tyk.

Skær 8 runde plader ud som er ca. 4 cm i diameter (tryk dem ud med et glas).

Læg dem på bagepapir og bag dem øverst i ovnen til de er gyldne, ca. 10 min.

 

4 Læg resten af kyllingedelene på pladen og stil den nederst i ovnen og steg yderligere 20-25 min.

Pak kylling og scones i folie for at holde det varmt.

 

Tips & råd

 

Kylling picnic

Skær et snit i kyllingeskindet og tag fat i det med et stykke køkkenrulle.

Så er det let at trække kyllingens skind af.

 

Det er vigtigt at købe kylling af god kvalitet, både af hensyn til den sundhedsmæssige sikkerhed og det gode resultat. Undgå kylling med store fjerpenne siddende i skindet.

Bøjeligt brystben og tyndt skind er et andet tegn på ung kylling med mørt kød.

Kyllingen skal lugte friskt. Hold omhyggeligt øje med pakkens sidste salgsdato.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 413 = kJ 1735

Kulhydrat 38 g Protein 36 g Fedt 13 g (28%) Fibre O g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 870 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PebergrydeEn gryderet med oksekød, grøn og rød peber liver op på middagsbordet. Pebergryden kan evt...
• Spansk risretHurtig spansk gæsteret med fyld af dejlige grønsager og andet lækkert. Tilberedningstid:...
• Pølser med ostefyld og baconsvøbDisse skønne pølser kan laves både i ovnen eller på grillen, så dem skal du vel prøve?
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Kylling med pesto og sandwichEn både sund og nem måde at få kylling på, en skøn pesto der er perfekt til kød, kylling...
• Morocco trifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os