Logo

Kylling som Søndags-kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling som Søndags-kylling

 

Med et anderledes fyld, med en herlig smag, bliver denne kylling en ny oplevelse for hele familien. Festligt.

• Fjerkræ indeholder kun lidt fedt og meget værdifuldt protein • Peberfrugt indeholder masser af C-vitamin.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time og 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Søndagskylling:

½ dl hønsebouillon

1-2 spsk smeltet smør eller olie

1 kylling (ca. 1,5 kg)

salt og hvid peber

1 skive hvidt brød

½ rød peberfrugt

½ grøn peberfrugt

2 stilke selleri

1 kvist rosmarin

et par kviste persille

1 spsk olie

2 spsk majskorn fra dåse

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl og tør kyllingen. Krydr med salt og peber.

 

2 Tern brødet.

Udkern peberfrugterne og skær dem i tern.

Rens selleristilkene og skær dem i tynde skiver.

Hak bladene fra rosmarin og persille.

 

3 Opvarm olien og steg brødterningerne sprøde.

Tag brødet af panden.

Læg grønsagerne på og lad dem stege møre på panden.

Tilsæt majs og bouillon.

Lad det hele simre ved jævn varme ca. 5 min.

Smag til med salt og peber og rør det så med brød og urter.

 

4 Sæt ovnen på 200 °C.

Lad grønsagsblandingen svale let og fyld så kyllingen med grønsagerne.

Luk kyllingen til ved hjælp af tandstikkere.

 

5 Pensl kyllingen med fedtstof og læg den med brystet opad i et ovnfast fad.

Steg i ovnen i 40 min.

Vend kyllingen og pensl igen med fedtstof.

Steg yderligere 40 min.

 

Tips & råd

 

Kylling som Søndags-kylling

Tør også kyllingen indeni og drys den med salt og peber, inden kyllingen fyldes med grønsagsblandingen. Fyld ikke kyllingen helt til randen, eftersom fyldet udvider sig under stegningen. Luk kyllingens åbning med snor eller tandstikkere.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 560 = kJ 2352

Kulhydrat 6 g Protein 44 g Fedt 40 g (64%) Fibre 1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.017 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BlomkålssuppeSelvom suppe måske ikke er typisk for sommeren, så smager blomkålssuppe ikke desto mindre...
• Quenelles med sauce NantuaKender du Lyon kurverne? Det er disse restauranter, der serverer alle de gode...
• Kogt oksekød på engelsk faconEngelsk oksekødsgryde minder meget om den danske, og den er god. Se hvordan du kan gøre...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Grillstegt kyllingebryst og bønnerMariner kødet om morgenen, så er denne ret hurtigt sat på bordet
• Syltet pære med hvidvinssorbet og chokoladeganacheDesserten er en nyfortolkning af Belle Helene (pære, is og chokolade)
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os