Logo

Kyllinge- og tortillasalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kyllinge- og tortillasalat

 

Gem en rest kylling og anvend den i denne appetitlige salat i mexicansk stil. Prøv selv at bage tortillaer - det er ikke svært! Kan forberedes • En enkel regel for grøn salat er, at jo mørkere grøn farve den har, desto flere vitaminer indeholder den.

Forberedelse 15 min. + afkøling. Tilberedning 3 min. 6 portioner

 

# Råvarer til Kyllinge- og tortillasalat:

200 g kogt eller grillet kylling

3 tortillaer 15 cm i diameter

2 små romaine salathoveder

1 tomat

 

DRESSING:

1 spsk olie

1 spsk appelsinsaft

2 spsk friskpresset limesaft

1 fed hvidløg

2 spsk hakket frisk koriander

½ tsk tørret oregano

et par dråber tabasco

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 225 °C. Skær tortillaerne i ½ cm brede strimler.

Beklæd en plade med bagepapir, læg tortillastrimlerne på og rist dem i ovnen, til de er sprøde, ca 3 min.

Placer dem på en rist og lad dem køle af

 

2 Skyl salaten og riv den i strimler.

Striml kyllingen.

Udkern tomaten og skær den i tern.

 

3 Dressing: pisk olie, appelsinsaft og limesaft sammen.

Pres hvidløget i og tilsæt koriander og oregano.

Smag til med tabasco.

 

4 Læg salaten i en stor skål og hæld af dressingen over.

Bland godt så salaten dækkes helt af dressing.

 

5 Bland kyllingen med resten af dressingen i en anden skål.

Bland godt.

Fordel salaten på tallerkener og læg kyllingen på.

Top med tomat og tortilla og server straks.

 

Tips & råd

 

Skyl og tør salat omhyggeligt.

Læg den helst i en plastbox med tætsluttende låg og opbevar svalt.

 

Salaten kan tilberedes i god tid.

Opbevares salaten under et fugtigt stykke, holder den sig frisk længe.

Tilsæt dressingen lige før serveringen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 88 = kJ 396

Kulhydrat 5 g Protein 8 g Fedt 4 g (41 %) Fibre 1 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 95 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kyllingespid med quinoa-salatQuinoa er et supersundt lille frø, som dyrkes i det bolivianske højland. Fås i...
• Chili con polloEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Dampet kylling med slikporrerPrøv denne fine anretning med dampede porrer og kyllingebryst et godt alternativ til al...
• Williamspære svøbt i smørdej samt abricoskageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!