Et let og lækkert "alt-i-et-måltid", som kan
forberedes i god tid. Server med en grøn salat og grove flûtes eller knækbrød
• Broccoli giver meget betakarotin, folacin og kalium • Letmælk indeholder
meget kalcium.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 6 Portioner
# Råvarer til Cremet kyllingefad
1 kylling 1,2 kg, kogt el. grillet, (400 g kød)
300 g friske broccolibuketter
1 løg
3 spsk margarine
½ dl hvedemel
5 dl letmælk
½ dl cremefraiche
2 tsk grov fransk sennep
¼ tsk salt
2 dl reven
cheddarost (140 g)
3 spsk
cornflakes
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Pil kyllingekødet fra benene. Fjern skindet.
Skær kyllingekødet i mundrette bidder og læg dem i et stort
ovnfast fad.
2 Pil løget og skær det i både.
Rens broccolien.
Bring i kog i en gryde.
Læg løg og broccolibuketter i og lad dem simre 3-5 min.
Hæld vandet fra og spul grønsagerne i koldt vand.
3 Smelt margarinen i en gryde ved jævn varme.
Tilsæt mel og rør rundt i ca. 2 min.
Tilsæt mælk og bring det i kog under omrøring.
Tag gryden fra varmen og rør cremefraiche, sennep, salt, 1
dl reven ost, broccoli og løg i.
4 Hæld broccolisaucen over kyllingen.
Bland cornflakesene med resten af osten og drys det ovenpå.
Gratiner i ovnen til gratinen er gylden og bobler, ca. 20 min.
Tips & råd
Spar tid ved at købe en grillet kylling og pil kødet fra
benene.
Fjern alt skind for at få et så lavt fedtindhold som muligt.
Hvis saucen bliver klumpet så tag gryden fra varmen og pisk
den kraftigt igennem med et piskeris, til saucen er ensartet og blank.
PR. PORTION: Energi: Kcal 431 = kJ 1810
Kulhydrat 13 g Protein 43 g Fedt 23 g (48%) Fibre 2 g