Logo

Kyllingegratin bare lækker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingegratin bare lækker

 

Lav denne lækre kyllingegratin i portionsforme eller som en hel gratin. Opskriften kan let dobles op, hvis gæsterne skulle blive flere.

• Hvis du vil skære ned på fedtet kan du vælge mejeriprodukter med lavere fedtindhold, fx minimælk i stedet for sødmælk.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Lækker kyllingegratin:

1 stor grillet kylling

50 g smør eller margarine + fedtstof til fadet

3 spsk hvedemel

2½ dl letmælk

5 dl hønsebouillon

1 løg

1 rød peberfrugt

½ dl friske krydderurter

salt og hvid peber

1½ dl reven, lagret ost

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Smør et stort eller fire små gratinfade med fedtstof

 

2 Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt melet.

Bland godt og lad det stege 1 min. under omrøring.

Tag gryden fra varmen og pisk mælk og bouillon i lidt ad gangen.

Sæt gryden tilbage på blusset og kog saucen under omrøring i 2 min,

 

3 Fjern alt skind og fedt på kyllingen.

Tag kyllingekødet af benene og skær det i passende tern.

Pil løget og skær det i små tern.

Rens peberfrugten og skær den i tern.

Bland kylling, løg, peberfrugt og urter i saucen.

Smag til med salt og hvid peber.

 

4 Hæld saucen i gratinfadet.

Drys den revne ost over.

Gratiner i ovnen 20 min, eller til gratinen er gylden.

 

Tips & råd

 

Kyllingegratin bare lækker

Klumpet sauce kan gøres glat ved at man lader saucen passere gennem en finmasket si.

Tryk saucen gennem sien ved hjælp af en ske.

Kyllingegratin bare lækker

Hvid sauce skal helst krydres efter tilberedningen. De peber- sorter som passer bedst er: cayennepeber, friskkværnet sort peber eller stødt hvid peber.

 

VARIATION

Varier smagen ved hjælp af forskellige krydderier og grønsager. Prøv med sennep, hvidløg, ingefær, karry eller hakket chilifrugt. Et andet alternativ er, at blande osten i saucen og drysse lidt parmesanost ovenpå.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 283 = kj 1188

Kulhydrat 11 g Protein 35 g Fedt 11 g (35%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.303 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1310608-02-2021 17:55:20 madABC.dk
Hej John. I opskriften står der at kyllingen skal være grillet. Så er den "gennemstegt" og ikke "gennemkogt". Og jo Kyllingegratin er bare lækker. Prøv igen
1310508-02-2021 17:43:30 john
Kyllingekødet bliver ikke "gennemkogt". Det er ikke godt!

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her