Logo

Løgtærte med oliven og ansjoser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Løgtærte med oliven og ansjoser

 

Løg får en sødlig smag, jo længere tid de tilberedes. Til denne tærte er de stegt møre i honning, der fremhæver smagen.

Arbejdstid: 45 min. Stege/bagetid: 35 min. 4 personer

 

#

Tærtebund:

150 g hvedemel

50 g grahamsmel eller rugmel

1 tsk salt

75 g smør

3 spsk koldt vand

 

Honningstegte løg:

500 g løg eller rødløg

1 spsk honning

15 g smør

5 stilke timian

salt og peber

 

Fyld:

250 g ricotta

1 lille dåse ansjosfileter i olie

100 g små sorte oliven med sten

4 stilke timian

 

Tilbehør: salat

*

 

Tærtebund: Bland de to slags mel og salt.

Skær koldt smør i små stykker og smuldr det i melet.

Tilsæt iskoldt vand og ælt dejen hurtigt sammen.

Rul dejen ud på et melstrøet bord og læg den i en tærteform (24-26 cm i diameter).

Prik bunden med en gaffel og stil formen i køleskabet i 30 min.

 

Honningstegte løg: Pil løgene og skær dem i både.

Varm honning og smør på en pande og svits løgene heri, til de falder sammen.

Tilsæt hele timianstilke, salt og peber og lad løgene simre på panden i ca. 30 min., til de er helt møre og klare.

Rør en gang i mellem og tilsæt evt. lidt vand, hvis løgene bliver tørre.

 

Forbag tærtebunden i 15 min. ved 180 °C.

Tag den ud af ovnen, smør den med ricotta og fordel løgene oven på.

Fordel herefter ansjoser og oliven på tærten og bag den i yderligere 20 min. ved 180 °C.

 

Drys med friske timian blade og server tærten varm eller lun med en grøn salat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.757 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her