Du er her:
Forside
> Lammefilet med 3 slags grønt
Lammefilet med 3 slags grønt
Print med billeder
Print uden billeder
Tweet
400 g lammefilet med tynd fedtkant
1 spsk olivenolie
Løgkompot
1 kg rødløg i strimler
1 spsk olivenolie
1/2 dl mild vineddike, sherry- eller balsamico
6 udstenede svesker i tern
Selleripuré
1/2 l bouillon (gerne kogt på brunede lammeben)
1/2 lilleselleri i grove stykker
Kål med stegte æbler
8 pigeonæbler i både
1 spsk smør
Blade af 1 kvist timian
10 savoykålsblade i strimler
1/2 bundt hakket persille
Tænd ovnen på 200ºC.
Rids fedtet i ruder med en skarp kniv uden at skære helt ned til kødet.
Steg lammefileten i olivenolie på en varm pande.
Begynd med fedtsiden nedad.
Lad den tage lidt farve og lad lidt af fedtet smelte fra.
Steg den på alle sider, ca. 2 min. på hver side.
Krydr den med salt og peber og sæt den i ovnen på et stykke bagepapir og steg den 10 min. eller til den giver efter for et let tryk med en finger (så er kødet rosastegt).
Lad den hvile 10 min. inden den skæres i tynde skrå skiver.
Løgkompot:
Varm olien i en tykbundet gryde og vend løgene i.
Læg låg på og lad det simre for svag varme i 1/2 time.
Rør i dem et par gange undervejs.
Tag låget af og tilsæt vineddike, lidt salt og peber og svesker.
Lad det koge ind til en blank kompot.
Det tager ca. 1/2 time yderligere.
Selleripuré:
Bring sellerien i kog i bouillonen og lad den koge 1/2 time, gerne uden låg, så bouillonen også koger lidt ind.
Blend den længe, så den får en helt glat konsistens.
Juster evt. konsistensen med mere bouillon.
Kål med stegte æbler:
Sauter æblerne i smør på en teflonpande med timianblade 3 min. eller til æblerne er knapt møre.
Blancher kålbladene i rigeligt letsaltet vand i 2 min. lige før de skal serveres.
Lad dem dryppe lidt af i en sigte før de blandes med æbler og hakket persille.
Gem i Min Kogebog
Opret din egen Kogebog
Forrige: Lammefilet indbagt i fars og grønsager
Næste: Lammefilet med 3 slags grønt 2
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 711 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Broccolipasta med rosiner og gedeost
Her er opskriften på en let aftensmåltid eller en lækker frokostret serveret med godt brød...
• Mettes middagssalat
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Dansk burger med rødkålssalat - Det smager bare godt her
Denne burgerversion er rigtig god, hvis du bedst kan lide klassiske danske retter. Du kan...
• Banan med brun rom, vanilje og sirup
Dessert hvor banerne bliver grillet og fyldt med sirup lavet af brun rom, farin og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?
Brød / toast
Frugt
Grød
Havregryn
Mysli
Yoghurt / skyr
Stem
Del
Afstemning
Hvad spiser du til frokost?
Burger / pølser
Omelet m grønsager
Salat / grønsager
Smørrebrød
Varm mad
Stem
Del
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?
Fisk
Hakkebøf med løg
Kylling
Lasagne
Medisterpølse
Millionbøf
Pasta med kødsauce
Stegt flæsk, persillesovs
Vegetarisk
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madABC.dk
Vis alle kommentarer...
Min Kogebog
×
Min Kogebog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Kogebog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Kogebog
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Spis ude
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Veganer
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Bente
Jeg vil lige spøge om hvor stor en kage chokoladeglasuren kan dække ?
Nini Frimodt Bjørnsson
Fantastiske opskrifter, jeg må se noget mere på disse opskrifter
Vagn
I stedet for at koge grøden i bunden af grøden, kan man komme blandingen i en skål og sætte den på indsatsen og give den 1-2 min...
Thomas Benjamin Kybe
Hej Denne ret skal prøves, den lyder enkel og forstålig, den er lige til at gå til.....
Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?
Chokoladekage
Citronfromage
Frisk frugt
Isanretning
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...
Fortæl dine venner om os