Logo

Lammefilet med 3 slags grønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
400 g lammefilet med tynd fedtkant
1 spsk olivenolie

Løgkompot
1 kg rødløg i strimler
1 spsk olivenolie
1/2 dl mild vineddike, sherry- eller balsamico
6 udstenede svesker i tern

Selleripuré
1/2 l bouillon (gerne kogt på brunede lammeben)
1/2 lilleselleri i grove stykker

Kål med stegte æbler
8 pigeonæbler i både
1 spsk smør
Blade af 1 kvist timian
10 savoykålsblade i strimler
1/2 bundt hakket persille

Tænd ovnen på 200ºC.

Rids fedtet i ruder med en skarp kniv uden at skære helt ned til kødet.

Steg lammefileten i olivenolie på en varm pande.
Begynd med fedtsiden nedad.
Lad den tage lidt farve og lad lidt af fedtet smelte fra.
Steg den på alle sider, ca. 2 min. på hver side.

Krydr den med salt og peber og sæt den i ovnen på et stykke bagepapir og steg den 10 min. eller til den giver efter for et let tryk med en finger (så er kødet rosastegt).

Lad den hvile 10 min. inden den skæres i tynde skrå skiver.

Løgkompot:
Varm olien i en tykbundet gryde og vend løgene i.
Læg låg på og lad det simre for svag varme i 1/2 time.

Rør i dem et par gange undervejs.

Tag låget af og tilsæt vineddike, lidt salt og peber og svesker.
Lad det koge ind til en blank kompot.
Det tager ca. 1/2 time yderligere.

Selleripuré:
Bring sellerien i kog i bouillonen og lad den koge 1/2 time, gerne uden låg, så bouillonen også koger lidt ind.

Blend den længe, så den får en helt glat konsistens.
Juster evt. konsistensen med mere bouillon.

Kål med stegte æbler:
Sauter æblerne i smør på en teflonpande med timianblade 3 min. eller til æblerne er knapt møre.

Blancher kålbladene i rigeligt letsaltet vand i 2 min. lige før de skal serveres.
Lad dem dryppe lidt af i en sigte før de blandes med æbler og hakket persille.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 711 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Broccolipasta med rosiner og gedeostHer er opskriften på en let aftensmåltid eller en lækker frokostret serveret med godt brød...
• Mettes middagssalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Dansk burger med rødkålssalat - Det smager bare godt herDenne burgerversion er rigtig god, hvis du bedst kan lide klassiske danske retter. Du kan...
• Banan med brun rom, vanilje og sirupDessert hvor banerne bliver grillet og fyldt med sirup lavet af brun rom, farin og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os