Logo

Lammegratin som i Provence

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lammegratin som i Provence

 

Denne lækre gratin fra det solrige Provence indeholder lam, salvie samt typisk provencalske urter. En herligt velsmagende ret! Alt i et

• Hvis du erstatter halvdelen af fløden med mælk bliver gratinen mere mager.

• Salvie fremmer fordøjelsen.

Forberedelse 50 min. Tilberedning 50 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Lammegratin som i Provence:

400 g lammekød fra kølle eller bov

2-3 spsk hvedemel

2 spsk olie

2 fed hvidløg

salt og peber

1 tsk provencalske krydderurter

9-10 melede kartofler

smør eller margarine til fadet

reven muskat

salvieblade

1¼ dl fløde,13%

1¼ dl letmælk

50 g reven emmenthaler ost

30 g smør eller margarine

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær lammekødet i tynde skiver.

Vend skiverne i melet.

Opvarm olien på en pande og brun kødskiverne på begge sider.

 

2 Pil og hak et fed hvidløg og krydr kødet med hvidløg, salt, peber og provencalske urter.

 

3 Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Pil det andet fed hvidløg og del det på midten.

Gnid fadet med hvidløg og smør det med fedtstof.

 

4 Sæt ovnen på 225 °C. Dæk bund og sider af fadet med kartoffel- skiver. Krydr med salt, peber og re- ven muskat. Læg kødet på og nogle salvieblade. Læg resten af kartofler- ne ovenpå og krydr igen med salt, peber og muskat.

5

 Bland fløde og mælk og hæld det over gratinen. Drys med osten og fordel fedtstoffet henover. Stil i ovnen i ca. 50 min. eller til kartoflerne er møre. Hak resten af salviebladene og drys dem over gratinen. Server straks.

 

Tips & råd

 

Lammegratin som i Provence

Anvend et rivejern når du skal skive kartoflerne.

Skiverne bliver lige tykke og kartoflerne bliver dermed færdige samtidig.

 

Lammegratin som i Provence

Når du vender kødet; mel bliver overfladen sprød. Melet indvirker ikke direkte på smag- en, men det gør at kødet får en saftig konsistens.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 548 = kJ 2305

Kulhydrat 37 g Protein 28 g Fedt 32 g (53%) Fibre 4 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 546 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blomkålssauté med AmchoorHer er en spændende opskrift på indisk inspireret blomkålssauté, der for eksempel kan...
• Piement d'EspelettePiment d'Espelette er et chilikrydderi fra den lille baskiske by Espelette. De små røde...
• amchoorAmchoor, også kaldet mangopulver, er et frugtagtig krydderipulver lavet af tørret umoden...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Panna cotta med nektariner og karamelsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Isnende frisk frugtplatte med passionscremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os