Logo

Landpølser med æblesauté og grov kartoffelmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En rustik ret med lækre landpølser stegt i ovnen med æbler, porre og rød peberfrugt serveret med en lækker kartoffelmos med grov sennep.

Landpølse med æblesauté: En rustik ret med lækre landpølser stegt i ovnen med æbler, porre og rød peberfrugt serveret med en lækker kartoffelmos med grov sennep.

 

250 g landpølser (eller anden god middagspølse)
1 mellemstort æble
1 rød peberfrugt
1 porre
1 fed hvidløg
1 tsk tørret timian
salt og friskmalet sort peber
1 tsk rapsolie
1 dl vand

Kartoffelmos:

750 g bagekartofler
3/4 liter hønsebouillon fra tern
lidt salt efter smag
1-2 spsk grov sennep

Tilbehør: Grov sennep

 

A. Forvarm ovnen på højeste temperatur. Den skal være knaldvarm.

Skær æblet i både og peberfrugten i strimler.

Halvér porren på langs og del den i stykker på 3 cm.

Hak hvidløget fint.

Kom grønsagerne i en lille bradepande.

Tilsæt timian, salt og peber og olien og vend rundt, så alt er godt fordelt.

Tilsæt vand.

 

B. Tør pølserne af med køkkenrulle.

Tag hver pølse op og vrid den, som en karklud på midten et par gange, så der dannes en knude og 2 mindre pølser.

Prik dem grundigt overalt med en kødnål el. lign, så de ikke brister under stegningen. De skal fortsat hænge sammen under stegningen.

Læg pølserne på og stil retten i midten af ovnen og steg i ca. 20 minutter.

 

C. Skræl evt. kartoflerne og skær dem i små tern på 1½ cm.

Bring dem i kog med bouillontern, vand og lidt salt og kog dem møre, ca. 8 minutter. Dræn og mos dem groft med en gaffel sammen med sennep.

Smag til med salt og peber.

 

D. Klip knuden i midten af pølserne over ved serveringen. Servér sennep til.

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 821 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Løgtærte med stuvede svampeHvis du har købt en færdiglavet tærte med løg, som du synes ser lidt kedeligt ud, så prøv...
• Cevapcici - bosniske frikadellerCevapcici hedder de bosniske "frikadeller", som er nemme at lave og gode på grillen
• Mørbradwok OrientalskDenne wokret får sit orientalske touch af krydringen - både ingefær og hoisinsauce indgår!...
• Lakrids panna cotta med brombærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os