Logo

Mørbrad Provençale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørbrad Provençale

 

En lille udsøgt ret som straks tiltaler alle, tænderne løber i vand blot ved synet af den. Vitaminrigt. Velbekomme!

• Aubergine er rig på vitamin A, B og C.

• Læg auberginen i saltet vand i nogle timer, så forsvinder den bitre smag.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Mørbrad Provençale

600 g mørbrad (12-14 skiver a 2 cm)

1 lille aubergine

1 lille squash

2 fed hvidløg

12-14 salvieblade

salt og peber

12-14 baconskiver

4 spsk olie

DESUDEN:

12-14 tandstikkere

 

* Fremgangsmåde:

1 Afpuds mørbraden og skær den i 2 cm tykke skiver.

 

2 Skyl og rens aubergine og squash og skær dem i 1 cm tynde skiver.

Pil hvidløget og skær det i meget tynde skiver på langs.

Skyl og del salviebladene.

 

3 Krydr kødskiverne med salt og peber.

Læg en hvidløgsskive og et halvt salvieblad på og dæk med en aubergineskive.

Vend kødskiven.

Læg hvidløg og salvie på og dæk med en squashskive.

 

4 Sno det sammen med en baconskive og fæstn med en tandstikker.

Pensl med olie.

 

5 Tænd for havegrillen eller ovnens grill.

Grill mørbradstykkerne ca. 15 min, vend dem nu og da.

 

Tips & råd

 

Mørbrad Provençale

Baconet fæstner man lettest med en tandstikker.

Tandstikkeren hjælper til at holde ingredienserne på plads under grillningen.

 

Mørbrad Provençale

Vegetarisk alternativ: erstat kødet med 1 skive mozzarellaost.

Følg opskriften, men grill kun i 10 min.

 

SERVERINGSFORSLAG: Server med en grøn salat og friskbagt, hvidt brød.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 429 = kJ 1802

Kulhydrat 4 g Protein 38 g Fedt 29 g (61 %) Fibre 3 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.259 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbler i slåbrokEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hakkebøf med krydret mosSøde kartofler eller batat, som de også hedder, ligner kartofler, men er i virkeligheden...
• Mariannes æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Bedekølle i løgPrøv denne bedekølle -eller lammekølle med køg. Køllen er let at lave, den skal dækkes med...
• Frisk frugtsalat med sauternesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!