Logo

Mørbrad som i Peking

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbrad som i Peking

 

Byd gæsterne på dette populære kinesiske måltid som er lavet med en meget lækker dressing, der tilberedes på nogle få minutter.

• Sesamolie indeholder E-vitamin • Skræl ikke ingefæren, så får retten flere fibre og mineraler.

Forberedelse 10 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Mørbrad som i Peking

1 kg svinemørbrad

1 spsk hoisinsauce

1 tsk sort bønnesauce

1 spsk asiatisk østerssauce

2 tsk sesamolie

1 spsk reven ingefær

2 finthakkede fed hvidløg

1 tsk olie

6 forårsløg til garnering

 

* Fremgangsmåde:

1 Puds alle hinder af mørbraden.

Skær den i 1½ cm tykke skiver og læg dem i en skål.

 

2 Hæld hoisinsauce, sort bønnesauce, østerssauce, sesamolie, ingefær og hvidløg over kødet.

Bland godt så kødet dækkes af marinaden.

Dæk til og køl i mindst 10 min, gerne længere.

Jo længere kødet marineres desto mere smag trænger ind i kødet.

 

3 Opvarm olien i en wok ved stærk varme, tilsæt halvdelen af kødet og steg til det er godt brunt på alle sider.

Tag kødet op og brun resten af kødet.

Når det er brunt lægges alt kød i wokken og marinaden hældes over.

Kog i 2-3 min, til kødet er gennemstegt.

 

4 Server med ris. Anret risene på et serveringsfad og læg kødet ovenpå.

Hæld skyen fra wokken over. Garner med forårsløg.

 

Tips & råd

 

Mørbrad som i Peking

Ingefær kan opbevares i køleskab. Skær ingefæren i skiver med skallen på og hæld tør sherry over.

 

Mørbrad som i Peking

Form blomster af forårsløgene ved at dele de grønne blade fint med en tandstikker.

Lad bunden være hel.

Læg bladene i iskoldt vand i ca. 5 min, så ruller de sig smukt sammen.

 

VARIATION

Samme marinade kan anvendes til andre typer kød, fx. skiver af lammekølle, strimlet oksekød, kyllingebryst, eller faste fiskefileter.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 203 = kJ 852

Kulhydrat 0 g Protein 35 g Fedt 7 g (31 %) Fibre 0 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.712 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her