1 nakkesteg uden spæk og svær 
Saltlage : 
50 g salt 
1 tsk  krydderier 
1 fed knust hvidløg pr. liter vand 
  
Vand, salt, krydderier og hvidløg blandes og stegen marineres heri ca. 1 
dag. 
Der sker ikke noget ved at det står i længere tid, idet stegens 
saltindhold ikke bliver større end de 5% 
Ovnen sættes til 140-150ºC
Steges midt i ovnen på en rist over bradepanden, til temperaturen er 
80-85ºC midt i stegen - brug stegetermometer.
Der hældes ½ l vand i bradepanden, koger det væk tilsættes lidt mere.
Stegens pakkes ind alufolie og hviler 15-20 min. inden den skæres ud.
  
Sauce :
Stegeskyen fra bradepanden jævnes med hvedemel rørt ud i mælk.
Lidt kulør tilsættes og det småkoger min. 4 min.
Tips: Stegen er som kold meget velegnet til pålæg .
Som Krydderier er følgende krydderiblandinger velegnet: 
"Texas Hot" - "Barbecue" - "Krydderurtemiks" og lignende - alle fra 
Santa Maria.