Logo

Marineret okselårtunge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
800 g okselårtunge
3 dl hvidvin

Marinade:
100 g mayonaise
2 store bundt basilikum
1 spsk Dijon sennep
saft af en citron
2 fed hvidløg
salt og peber
indkogt kogelage fra lårtungen

Brun lårtungen i en gryde i olie til den er pæn gylden og hæld så hvidvinen ved. Drys med salt og peper og lad kødet simre under låg i ca. 35 min., mens det vendes flittigt. Hvis vinen er ved at dampe væk, hældes lidt vand ved. Tag gryden af varmen og lad kødet ligge og trække i væden, til det er koldt. Vend det en gang imellem.

Herefter tages kødet op, og lagen koges ind til ca. 1/2 dl og stilles så til afkøling.

Mayonaisen røres med meget fint hakket basilikum, hakket hvidløg og den indkogte, kolde kogelage. Marinaden smages til med sennep, citronsaft samt salt og peper.

Den kolde lårtunge skæres i meget tynde skiver og smøres med marinaden. Anrettes på fad og serveres f. eks. med en varm Tomatlasagne.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.698 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillet hummerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rosenkålsgratin - diabetikerSkær et kryds i rosenkålene, der hvor de har siddet på stokken. På den måde forkorter man...
• Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpestoEn god bøf med pommes frites behøver ikke være lig med dårlig samvittighed, uanset om du...
• Engelsk brødpuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!