Logo

Marineret vildsvinekølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stk vildsvinekølle (ca. 3 ½ kg eller bov-steg)
Marinade:
1 flaske rødvin
1 stort hakket løg
10-12 stk enebær
2 små laurbærblade
2 spsk madagaskerpeber
1 spsk timian frisk
1 tsk rørret
 
Sauce:
25 g smør
3 stk skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk koncentreret tomatpure
0.75 liter bouillon
2 dl indkogt marinade
salt og peber
1 stk bagekartoffel pr. person     
 
Rids kødet i tern, og læg det i et dybt fad.
Bland marinaden sammen af de nævnte ingredienser og hæld den over. Mariner køllen 1 ½-2 døgn og vend, den af og til.
Tag den op af marinaden, og dup den tør med papir fra køkkenrullen.
Læg den i bradepanden.
Gnid den med groft salt, og brun den ved 250° i 15-20 minutter.
Hæld marinaden ved, og dæmp varmen til 150°.
Lad køllen stege i 2-2 ½ time.
Ca. ½ time før stegen er færdig, hældes skyen fra og skummes for
fedt.
Kog den ind, til der er ca. 3 dl tilbage.
Svits det hakkede løg i smørret.
Drys hvedemel og hvidløg i.
Spæd med bouillon og tomatpuré, og lad saucen koge til der er ca. ½ liter tilbage.
Si saucen, og bland den med den siede marinade.
Lad saucen koge ved svag varme, til den skal serveres.
Spæd evt. med lidt vand.
Lad køllen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.135 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her