Logo

Mormors løgfad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mormors løgfad

300 g kartofler

500 g løg - helst nye

salt og friskkværnet peber

2 spsk hvedemel

2,5 dl mælk

smør eller margarine

100 g Danbo ost

½ tsk tørret rosmarin eller timian

rasp

Tilbehør: grøn salat

*

Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.

Pil løgene og kog dem 4-5 minutter i letsaltet vand, del dem i halve eller kvarte.

Lad dem dryppe godt af og bred dem ud i et smurt, ildfast fad.

Pisk hvedemel og mælk sammen i en gryde og bring det i kog - rør hele tiden ­- tilsæt først 1 spsk smør eller margarine og derpå osten, der er delt i småstykker.

Rør et par minutter og smag til med salt og peber.

Til­sæt rosmarin og hæld saucen over løgene.

Mos kartoflerne, tilsæt lidt mælk eller kogevand, lidt smør og salt.

Kom mosen i en sprøjtepose med stjernetylle og fordel over løgene.

Drys med rasp og fordel smør eller margarine på overfladen.

Stil fadet ind i en 200°C varm ovn i 45-55 minutter.

Server grøn salat til.  

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 643 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mørbradgryde 2006En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Farsbombe med grønsagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ovnbagt torsk med rødbedesalat og baconOvnbagning af fisk er en skånsom nem måde at tilberede fisken på, så den stadig er saftig....
• Marengshjerter med vanilleis og hindbærsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os