Logo

Nudler a la Bali

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Server i skåle, gerne med pinde til og retten vil lede tankerne på ferie og varme lande - med små søde xxx til dessert

 

275 g oksekød i papirtynde skiver
2 spsk ketjap manis (indonesisk sojasauce)
1 løg
1 rød peberfrugt
1 gulerod
250 g broccoli
salt efter smag
2 spsk (raps)olie

Sauce:
2 dl oksebouillon (½ bouillonterning)
½-1 spsk sambal oelek
2 fed hvidløg
1 spsk ketjap manis
2 tsk saucejævner

Tilbehør: 250 g kinesiske nudler

 

Begynd med at komme nudlerne 4 min. i kogende vand med lidt salt.

Skyl dem med koldt vand og lad dem dræne godt af.
Vend kødet i ketjap manis.
Pil løget, halvér det og skær det i tynde både.

Skyl og tør peberfrugten, halvér den, fjern stok og kerner og skær peberen i tern på ca. 2 cm.

Skræl guleroden og skær den i tynde skiver.

Skyl broccoli og del den i ret små buketter.

Til saucen presses hvidløg, og alle ingredienserne til saucen røres sammen.

Reducer mængden af sambal oelek, hvis du ikke ønsker retten stærk.
Varm 1 spsk af olien i en wok eller en stor pande til den er rygende varm og lynsteg kødet ca. 3 minutter heri. Tag kødet op på en tallerken.

Tilsæt resten af olien i wokken og lynsteg alle grønsagerne i ca. 3 minutter.

Tilsæt kødet og den sammenrørte sauce og bring den i kog.

Lad den koge til saucen jævner.
Vend de kogte nudler i retten og servér med det samme som vist på billedet.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.293 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?