Logo

Oksebov med pikantkrydret gulerodsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 1/2 kg oksebov uden ben
25 g smør
salt
peber
4 dl vand
1 kg gulerødder
2 løg
150 g bacontern
2 spsk smør
1 ds flåede tomater
3 fed knust hvidløg
lidt tabascosauce
2 spsk citronsaft
2 spsk sukker
2 1/2 dl piskefløde

Brun boven i smør i en gryde. Krydr med salt og peber. Kom 4 dl vand ved og lad kødet stege ca. 1 1/2 time til det er mørt.
Lad kødet hvile i suppen ca. 20 min. Kog evt. suppen lidt ind. Skræl og
riv gulerødderne groft. Hak løgene. Svits baconterningerne i en gryde,
tilsæt smør og kom gulerødder og løg i. Lad blandingen svitse ca. 10 min.
Tilsæt 3-4 dl sky fra boven sammen med flåede tomater, hvidløg,
citronsaft, sukker og fløde. Smag til med salt, peber og tabasco.
Lad saucen koge lidt ind. Anret det skivede kød ovenpå den fyldige
gulerodsauce. Retten serveres med masser af hvidt brød f. eks. de
firkantede boller, som bruges til at dyppe i saucen. Kartofler eller ris
kan også serveres til.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.847 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• AndeconfitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Lammebov med urter og rabarberkompotEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bov af gotlam med stegte endivier og kartoffelpuré med olivenolieLækker ret til aftensmad med familien eller gæster. Navnet siger nok sig selv. Det er...
• Agen sveske-armagnac isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os