1 ½ kg oksebov uden ben
25 g smør
salt
peber
4 dl vand
1 kg gulerødder
2 løg
150 g bacontern
2 spsk smør
1 ds flåede tomater
3 fed knust hvidløg
lidt tabascosauce
2 spsk citronsaft
2 spsk sukker
2 ½ dl piskefløde
Brun boven i smør i en gryde. Krydr med salt og peber. Kom 4 dl vand ved og lad kødet stege ca. 1 ½ time til det er mørt.
Lad kødet hvile i suppen ca. 20 min. Kog evt. suppen lidt ind. Skræl og
riv gulerødderne groft. Hak løgene. Svits baconterningerne i en gryde,
tilsæt smør og kom gulerødder og løg i. Lad blandingen svitse ca. 10 min.
Tilsæt 3-4 dl sky fra boven sammen med flåede tomater, hvidløg,
citronsaft, sukker og fløde. Smag til med salt, peber og tabasco.
Lad saucen koge lidt ind. Anret det skivede kød ovenpå den fyldige
gulerodsauce. Retten serveres med masser af hvidt brød f. eks. de
firkantede boller, som bruges til at dyppe i saucen. Kartofler eller ris
kan også serveres til.