Logo

Oksegrydesteg med varm kompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 ½ kg snøret oksesteg af bov eller klump
2 spsk smør til stegning
1 stort løg
2 laurbærblade
6-7 dl vand eller bouillon

Sauce:
6 dl siet stegesky
1 ½ dl fløde
saucejævner
kulør

Kompot:
5-6 stilke blegselleri
1 appelsin
3 dl brombær
1 spsk smør
evt. lidt sukker

Tilbehør
Pillekartofler
Timian
Smør
Akaciehonning

Drys stegen med peber og brun den grundigt på alle sider i smør i en stegepande.
Drys med lidt salt og tilsæt grofthakket løg og laurbærblade.
Spæd så med vand eller bouillon og lad stegen simre under låg i ca. 2 timer, bov skal stege lidt længere end klump.
Spæd evt. med mere væde undervejs og vend stegen et par gange.
Tag kødet op og hold det varmt under folie.

Sauce:
Kog den siede stegesky op med fløde, juster med saucejævner og kulør og kog saucen igennem under omrøring inden den smages til med salt og peber.

Kompot:
Varm snittet blegselleri, små appelsinstykker og brombær op i smør i en gryde, til bærrene moser let ud.
Smag til med salt, peber og evt. en smule sukker.

Skær stegen i tynde skiver og server disse sammen med den varme sauce og kompotten.
Giv kogte pillekartofler til, der er drysses med timian og varmet i smør og lidt honning.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.709 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?